Gouden Tip
Image default
Marketing

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Maar wat is SEO precies en wat houdt het begrip in?

Online vindbaarheid

SEO is kort gezegd heel belangrijk voor de online vindbaarheid van je bedrijf/website. Google indexeert pagina’s en op basis van een algoritme geeft Google bepaalde websites bovenaan weer of op de eerste pagina, en andere niet. Jouw website optimaliseren wil dan ook zeggen dat jouw teksten en pagina’s overeen moeten komen met de zoekwoorden. Op deze manier laat Google jouw pagina’s eerder zien wanneer er wordt gezocht op zo’n zoekwoord.

SEO uitbesteden

SEO kun je uitbesteden. Heb je er de middelen of mensen niet voor om dit zelf te doen? Of juist niet de tijd of energie? Er zijn meerdere marketingbureaus die jou graag hierbij helpen. Zo zijn er in Nederland meerdere SEO specialisten. Deze bureaus zullen ook altijd een SEO check doen om te kijken hoe jouw SEO eruit ziet voor een eventuele samenwerking. Zo krijgen zij ook inzicht in jouw SEO status en kunnen zij jou op basis daarvan beter helpen.

Het verschil met SEA

Er wordt vaak gedacht dat SEO en SEA hetzelfde zijn of op elkaar lijken. Maar is SEO en wat is nou SEA? Hier zit een duidelijk onderscheid in. Zoals gezegd staat SEO voor zoekmachine optimalisatie. Dit geeft het organische verkeer weer op Google. SEA staat daarentegen voor Search Engine Advertising. Dit zijn advertenties die geschreven zijn voor bepaalde zoekwoorden. Die advertenties komen boven het organische verkeer te staan. SEA zul je dus eerder zien dan SEO wanneer je op een bepaald zoekwoord zoekt in Google. Maar een groot verschil is ook dat SEA voor de korte termijn is en SEO zich op de lange termijn richt. SEA is te zien zolang jij advertenties maakt en hiervoor betaalt. SEO kost meer tijd en energie, maar uiteindelijk is het wel gunstig voor jouw positie op de lange termijn.

https://web-wings.nl/wat-is-seo-zoekmachine-optimalisatie-101/

Gerelateerde artikelen

Een groot spandoek als reclame

Een hoogsensitief leven

Piepschuim letters