Gouden Tip
Image default
Zakelijk

Werkkleding wat is het?

In veel beroepen wordt werkkleding gedragen. Werkkleding is zoals het woord dus al zegt kleding die op het werk wordt gedragen. In sommige beroepen kan je niet buiten werkkleding omdat bijvoorbeeld de veiligheid van je werknemers geborgd moet worden in de bouw of industrie. Of de veiligheid in de zorg in de vorm van goede hygiëne belangrijk is. Of denk bijvoorbeeld aan de veiligheid van brandweerlieden of wegwerkers. Zo zijn er veel beroepen te bedenken waarin bedrijfskleding door de regelgeving en voor de veiligheid dus verplicht is. Er zijn ook beroepen waar bedrijfskleding gedragen wordt om andere redenen zoals bijvoorbeeld een professionele uitstraling. Of bijvoorbeeld in een winkel, zodat de klant het personeel goed kan vinden.

Waarom zou ik in mijn organisatie kiezen voor werkkleding?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor werkkleding binnen een bedrijf. Zo kan een bedrijf er voor kiezen om een professionele uitstraling te willen hebben naar hun klanten. Door het dragen van werkkleding ontstaat er gelijkheid op de werkvloer. Iedereen ziet er hetzelfde uit en hoeft niet na te denken over zijn kledingkeuze tijdens het werk. Wanneer gekozen wordt voor goede werkkleding, voelen werknemers zich vaak comfortabeler in hun kleding en gaan hierdoor beter functioneren.

Een keuze voor werkkleding kan ook gedaan worden om meer naamsbekendheid te genereren. Vaak worden op werkkleding logo’s gedrukt van het bedrijf. Let er bij het kiezen van de grootte van een logo wel op dat deze wel bij de kleding past en niet te groot wordt. De bedrijfskleding zal wel extra opvallen door een groot logo, maar dan veelal niet op de goede manier.

Wat zijn de mogelijkheden in werkkleding?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden binnen bedrijfskleding. Kleding is uiteraard in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Er kan gekozen worden voor veel gepersonaliseerde opdrukken. Kleding kan bijvoorbeeld gedrukt, geborduurd of blanco geleverd worden. Bedrijfskleding is ook in veel verschillende hoeveelheden te bestellen. Dus of er nu voor een groot of klein bedrijf kleding besteld wordt, dit kan vrijwel altijd. Ook is er natuurlijk bedrijfskleding te verkrijgen die voldoet aan de verschillende gestelde veiligheidseisen binnen verschillende beroepen.

Waar is goede werkkleding te vinden?

Wanneer u op internet gaat zoeken, zijn er veel verschillende aanbieders voor werkkleding te vinden. Een van de grotere bedrijven in werkkleding is Hurricane. Bedrijfskleding van Hurricane is in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Eigenlijk is er voor elk beroep of bedrijf hier wel iets te vinden. Wanneer u gaat kijken naar bedrijfskleding is het altijd mogelijk vooraf een offerte op te vragen, zo wordt u achteraf nooit verrast door onverwachte kosten. Bedrijfskleding is soms een investering, maar deze verdient zich veelal terug door de vele voordelen.

Gerelateerde artikelen

Je eigen papieren draagtassen bedrukken

Orbitaal lassen

Risk Management