Gouden Tip
Image default
Woningen

Zo maak je verhuizen zo goedkoop mogelijk

Goedkoop verhuizen klinkt als de hemel op aarde. Veel mensen vragen zich af hoe je nou zoveel mogelijk in de kosten kunt besparen tijdens het verhuizen. Want laten we nou eens eerlijk zijn; niemand geeft graag veel geld uit aan het verhuizen. Je spendeert dat geld veel liever in bijvoorbeeld je nieuwe woning. Daarom geven we je een aantal tips om het verhuizen zo goedkoop mogelijk te maken. 

Goede voorbereiding

Ze zeggen niet voor niks dat een goed begin het halve werk is. Dat geldt ook voor het verhuizen. Door je verhuizing goed voor te bereiden, bespaar je geld. Je hoeft namelijk niet op korte termijn nog dingen te regelen. Als je op korte termijn zaken wilt huren of mensen wilt inschakelen, kom je vaak duurder uit dan als je dit eerder zou hebben gedaan. Bij een goede voorbereiding, heb je nog genoeg tijd om het internet af te gaan op ‘verhuizers inhuren goedkoop’, waardoor je meer opties en mogelijkheden tegenkomt die beter passen bij je gewenste budget. Een goede voorbereiding vergt een checklist met zaken die je niet mag vergeten, zodat je niets op het laatste moment nog moet regelen. Het budget van de verhuizing heb je dus grotendeels zelf in de hand, omdat je met een goede voorbereiding flink wat kosten kunt besparen. 

Doe veel zelf of schakel een goedkoop verhuisbedrijf in

Veel mensen schakelen een verhuisbedrijf in om hen te helpen bij het inpakken  en verhuizen van hun inboedel. Dat is ook niet gek, want het inpakken van al je meubels en spullen kost veel tijd en energie. Laat staan het verplaatsen ervan naar je nieuwe woning. Helaas kan een verhuisbedrijf de totale kosten flink doen stijgen. Vooral als je met een grote verhuizing te maken hebt. Wil je besparen in de kosten? Kijk dan eens welke taken je zelf kunt oppakken. Je hoeft echt niet alles zelf te doen, maar er zijn genoeg klussen die je prima op je kunt nemen. Denk aan het (de)monteren van meubels of het sorteren van de inboedel. Door dit zelf te doen, bespaar je de verhuizers wat arbeidsuren. Zo kom je uiteindelijk goedkoper uit. 

Verkoop spullen die je niet meer nodig hebt 

Het is tenslotte sterk aan te raden om spullen uit je woning te verkopen die je niet meer nodig hebt. Niet alleen scheelt dat in de hoeveelheid inboedel die jij of het verhuisbedrijf moet inpakken en verhuizen, je kunt er ook wat mee bijverdienen! Je zult verrast zijn door hoeveel dingen je eigenlijk niet (meer) nodig hebt in je nieuwe woning, die nog hartstikke goed zijn om te verkopen.