Gouden Tip
Image default
Vakantie

Aankoop van jacht: meer succes met jachtmakelaar

Zonder meteen een peperdure jacht te laten bouwen, wat overigens ook maanden kan duren, kun je toch een toffe jacht weten te bemachtigen. Het vinden van de perfecte jacht kan nogal een uitdaging zijn. Met een jachtmakelaar vergroot je de kansen op succes. Waarom? Dat lees je hier. 

 

Waarom een jachtmakelaar? 

 

Het in de arm nemen van een jachtmakelaar kan de kans op succes vergroten in de zoektocht naar een mooie jacht. Jachtmakelaars hebben veel ervaring en weten daarom als de beste waar je op moet letten bij het kopen van een boot. Met een jachtmakelaar bespaar je tijd en weet je dat je niet te veel voor een jacht betaalt. Iedereen probeert uiteraard bij de verkoop van hun jacht een mooi bedrag te krijgen, maar in sommige gevallen ligt de verkoopprijs van de jacht een stuk hoger dan de daadwerkelijke waarde ervan. Door de rijke ervaring van een jachtmakelaar weten zij precies hoeveel iets waard is gebaseerd op een technisch rapport en andere kenmerken.  

 

Jachtmakelaar luistert naar je 

 

Als watersporter wil je een kwalitatieve boot om zo veel mogelijk ontspanning te kunnen ervaren op het water. Toch is het niet altijd zo makkelijk om de perfecte jacht te vinden. Dit heeft deels te maken met de schaarsheid van jachten, maar ook met de wensen van kopers. Van te voren moet duidelijk zijn waar je de boot voor wilt gebruiken. Zoek je een motorjacht voor lange tochten over zee? Snel of juist langzaam varend? Of ben je op zoek naar een motorjacht die voornamelijk bedoeld is voor vaarroutes over binnenwateren? Door jouw wensen met een jachtmakelaar te bespreken is er een partij die weet waar ze naar op zoek moeten. Een jachtmakelaar heeft veel contacten die ook weer verschillende jachten verkopen. Op deze manier neem je een professionele organisatie in de arm die samen met jou de zoektocht aangaat naar de perfecte jacht voor jou.  

 

Van oriëntatie tot aankoop 

 

Een jachtmakelaar helpt je zowel in de oriëntatiefase als in de afrondingsfase. Heb je een mooie boot op het oog en voldoet de boot aan al jouw wensen of zelfs meer? Dan adviseert de jachtmakelaar je over de hoogte van een eventueel bod. Houd er wel rekening mee dat dit bod altijd zonder technische keuring is net zoals een proefvaart en een inspectie van het onderwaterschip. Deze kosten vallen onder de welbekende kosten koper. Wanneer er een overeenstemming is bereikt wordt er een koopovereenkomst opgesteld door de verkopend makelaar. Na het tekenen van deze koopovereenkomst vindt er gewoonlijk een aanbetaling plaats. Als dan ook de laatste officiële zaken gebeurd zijn zoals de eindbetaling via de notaris, het op orde hebben van de scheepspapieren en de recherche bij het kadaster heeft plaatsgevonden is de motorjacht officieel van de nieuwe eigenaar! 

 

Overige voordelen van een jachtmakelaar 

 

Nog steeds niet overtuigd? Een jachtmakelaar kan ook voor andere zaken zeer wenselijk zijn die belangrijk zijn bij het koopproces van een jacht. Hieronder lees je de verschillende voordelen van een jachtmakelaar op een rij. 

  • Vakkennis 

  • Professionele begeleiding en advies 

  • Ondersteuning bij koopproces  

  • Fiscaal advies  

  • Hulp bij vinden van ligplaats of stalling  

  • Hulp bij transport naar ligplaats