Gouden Tip
Image default
Zakelijke dienstverlening

Arbodiensten: de beste partner voor uw bedrijf

Een arbodienst is een adviserende partner die uw bedrijf helpt met zaken die betrekking hebben op het werk en de gezondheid van uw werknemers. Zo kan de arbodienst u helpen bij het opstellen en bewaken van een verzuimbeleid, maar geeft het in crisissituaties bijvoorbeeld ook begeleiding bij de opvang van werknemers en bedrijfshulpverlening.

Waarom een arbodienst inschakelen?

Als uw werknemer onverhoopt ziek wordt is het uw taak als werkgever om samen met de betreffende werknemer een plan op stellen om deze zo snel en effectief mogelijk weer aan het werk te kunnen krijgen. U bent als bedrijf volgens de Arbowet verplicht om u door een deskundige partij te laten bijstaan in zaken omtrent verzuim of ziekte van uw werknemers. De arbodienst is een partner die u adviseert en ondersteunt bij ziekteverzuimbegeleiding, maar u ook bij re-integratie van een werknemer kan voorzien van deskundig en onafhankelijk advies.

Sinds 1 juli 2005 is er een nieuwe wet met betrekking op de Arbodienstverlening. U heeft sindsdien als bedrijf de keuze uit meerdere mogelijkheden, die u kunt raadplegen voor hulp bij een Arbo- en verzuimbeleid. Het voordeel van een arbodienst is dat alle denkbare vormen van dienstverlening zich onder hetzelfde overkoepelende dak bevinden.

U zult merken dat een goed geregelde arbodienst u veel voordelen oplevert, en u veel werk uit handen neemt. U kunt zich focussen op andere zaken en uw zaken met betrekking tot de Arbo met een gerust hart uitbesteden.

Waar vind ik de beste arbodiensten voor mijn bedrijf?

Via onze website www.arbomakelaar.nl kunt u gratis arbodiensten vergelijken. Wij richten ons voornamelijk op bedrijven met meer dan 50 werknemers. Met ruim 20 jaar ervaring staan wij graag voor u klaar. Als eerste stap inventariseren wij graag uw wensen met betrekking tot arbodienstverlening. U geeft onder andere aan welke verwachtingen u heeft en welke eisen u stelt aan een arbodienstverlening. Vervolgens gaan wij op zoek naar de beste partijen voor uw bedrijf en ontvangt u van ons drie offertes. Op uw verzoek lezen we samen met u de offertes door en bespreken we welke arbodienst het beste bij u en uw bedrijf past. Na een halfjaar evalueren we samen met u de arbodienstverlening en kijken we wat goed gaat en wat eventueel beter kan.