Gouden Tip
Image default
Adverteren

Belasting betalen als webcam model

Als je in loondienst komt draagt jou werk gever automatisch loonbelasting af voor jou, dit betekend dus dat jij geen belasting meer hoeft te betalen. Echter is het zo dat wanneer jij aan de slag gaat als webcam model jij niet in loondienst komt. Dit staat ook vaak aangegeven op de platformen waar jij voor werkt. Maar het nadeel van het niet in loondienst zijn is dat je zelf je belasting af moet dragen aan de belastingdienst. Als je niet ingeschreven staat bij de kamer van koophandel krijg je dus een bruto bedrag zonder b.t.w. van het platform uitbetaald. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het afdragen van jou belasting en het is erg belangrijk dat je dit niet vergeet omdat je veel problemen kunt krijgen door het niet af te dragen.

Ben jij wel ingeschreven bij de kamer van koophandel dan krijg je naast het bruto bedrag ook bij sommige platformen de b.t.w. Dit zal je ook zelf moeten afdragen naast de reguliere loon belasting. Niet alle platformen dragen de b.t.w. af vanwege een Europese regeling, vraag dit dus eerst goed na zodat je niet achteraf voor onnodige verassingen komt te staan!

Hoeveel belasting jij moet betalen als webcam model is per persoon verschillend het is dus belangrijk om hier goed na te laten kijken door bijvoorbeeld een boekhouder, je kunt het ook zelf doen maar zorg dan dat je goed geïnformeerd bent over de percentages die jij af zal moeten dragen en de hoogte van het bedrag dat je belastingvrij mag verdienen.

Wil jij gaan werken als webcam model naast een uitkering zal je jou inkomsten door moeten geven aan de uitkerende instantie en ook dan zal je belasting over het bijverdiende bedrag moeten betalen tenzij je niet boven de belastingvrije voet komt. Maar het is vaak zo dat als webcam model je geen uitkering of dergelijk meer nodig bent omdat je vaak meer verdiend dan je zou verdienen met een reguliere baan.

http://www.webcamwerkonline.nl/tips-voor-webcammodellen/webcamwerk-en-belasting-betalen/

Gerelateerde artikelen

Flyers laten drukken

Een voorkoeler

Bemiddeling in Nederland