Gouden Tip
Image default
Adverteren

Waarom is een whiskey karaf weer helemaal hot?

Een whiskey karaf mag weer echt een eye-catcher in de woonkamer zijn. Logisch dat je afvraagt waarom we weer massaal karaffen op het dressoir neerzetten. Vroeger was het heel normaal om er één in huis te hebben. Whiskey werd bijna nooit geproduceerd in flessen en werd vanaf de slijterij rechtstreeks in een karaf gegoten. Logisch dus dat we ze massaal in huis hadden om sterke drank te halen. Maar met de introductie van glazen flessen was er meteen een einde aan het tijdperk van de karaf. Tot de 21ste Eeuw weer aanbrak. Maar waarom is het nu weer zo’n enorme hype?

In films en series is het een status symbool

Zie je een rijke zakenman? Maffia baas? Of gewoon iemand die ontzettend rijk is? De kans is groot dat hij een mooie whiskeyset heeft staan. Een whiskey karaf met twee glazen of alleen een losse karaf. In films en series is het de laatste jaren uitgegroeid tot een status symbool. Natuurlijk vinden we het zelf stiekem ook leuk om zoiets in huis neer te zetten. Op een dressoir is altijd ruimte om iets leuks neer te zetten en met zo’n set maak je natuurlijk wel een duidelijk statement in huis.

Whiskey is de afgelopen jaren steeds populairder geworden

Er is nog een reden waarom een whiskey karaf weer helemaal hot is. Whiskey zelf is de laatste jaren steeds populairder geworden. We mogen allemaal weer gezien worden met een glaasje in ons hand. De drank is zelfs uitgegroeid tot één van de populairste dranken in ons kleine kikkerlandje. Alleen al in ons land worden er zelfs elk jaar speciale evenementen rond het drankje georganiseerd. Dit zorgt ervoor dat ons land langzaam verandert in een whiskey land. In Nederland zijn er zelfs 2,5 miljoen whiskey liefhebbers. Dit op een landje met slechts 17 miljoen inwoners geeft wel aan hoe populair het drankje uit Schotland inmiddels geworden is.

Whiskey karaf draagt ook bij aan de kwaliteit en houdbaarheid

 

Er is nog een reden waarom een whiskey karaf steeds vaker aangeschaft wordt. Als je nog maar een halve fles whiskey over hebt dan zit er veel zuurstof in de fles. Het gevolg is dat het zuurstofgehalte op je drank gaat drukken. Uiteindelijk zal je whiskey hierdoor verouderen en van smaak gaan veranderen. Dit is natuurlijk ontzettend jammer helemaal als je juist lang wilt genieten van je drankje. Een oplossing is een whiskey karaf met minder inhoud. Als je bijvoorbeeld een klein karaf van 550 ml aanschaft verminderd het zuurstofgehalte in de fles. Hierdoor wordt je whiskey minder snel oud en kan je er langer van genieten. Een whiskey karaf kan dus ook bijdragen aan de kwaliteit en dit is zeker weten een reden om er één aan te schaffen.

https://www.whiskeyglazenshop.nl/whiskey-karaf/

Gerelateerde artikelen

Crypto koers grafiek?

Bemiddeling in Nederland

Belasting betalen als webcam model