Gouden Tip
Image default
Vakantie

Beleef avonturen op Klein Curacao

Ben je ooit op een onbewoond eiland geweest? Nee? Grijp dan nu je kans! Klein Curacao is zo’n onbewoond eiland, inclusief witte stranden en mooie blauwe zeeën! Midden in de Cariben vind je dit kleine eiland, dat maar een omtrek heeft van twee vierkante kilometer. Een bezoek aan dit kleine eiland mag niet ontbreken wanneer je op Curacao bent. Nu denk je natuurlijk “wat is er nou te doen op zo’n onbewoond eiland?” Daar vertellen we je graag meer over.

Stranden

Allereerst de stranden. Hier doe je niet veel meer dan relaxen en genieten van de rust. Maar toch is dit dé perfecte plek om dit te doen. De stranden van Klein Curacao worden ook wel de mooiste stranden ter wereld genoemd. Het strand op het kleine eiland hoef je ook niet te delen met veel mensen.

De vuurtoren

De meest bezochte plek op het eiland is toch wel de iconische vuurtoren. Deze staat midden op het eiland en is van veraf al te zien. Klein Curacao was vroeger niet goed te zien voor boten. Daardoor vonden er regelmatig schipbreuken plaats. Om dit te voorkomen is er op het eiland een vuurtoren gebouwd. Inmiddels staat deze, wel herbouwde, vuurtoren er nog steeds!

Snorkelen

Op die mooie stranden van Klein Curacao kun je heel goed snorkelen. Naast mooie vissen kun je ook zeeschildpadden spotten in de zee. Ook is er de kans roggen en dolfijnen te zien. Het is dus zeker de moeite waard om te gaan snorkelen. Wie weet wat je tegenkomt?

Scheepswrakken

Op het eiland zijn scheepswrakken te vinden van de schipbreuken die er vroeger plaatsvonden voordat de vuurtoren er stond. Op het eiland kun je een paar van deze scheepswrakken vinden. Heel bijzonder om te zien.

https://curacao-trips.com/