Gouden Tip
Image default
Bedrijven

Bespaar geld en leef duurzamer met deze tips

Nederland wordt steeds duurzamer en mensen worden steeds meer bewust van de impact die ze hebben op de wereld. Desondanks worden er nog steeds heel veel spullen jaarlijks weggegooid welke ook gerecycled of opgeknapt hadden kunnen worden. In de onderstaande alinea’s staan een aantal manieren die je kunt toepassen om zo een bijdrage te leveren aan een verduurzaming van de samenleving. 

Verkoop of recycle oude elektronica

Tegenwoordig hebben bepaalde elektronica handelaren zich gespecialiseerd in het opknappen van gebruikte elektronische apparaten. Om die reden moet je nooit je oude smartphone weggooien, ook niet als die beschadigd is. Verkoop het in plaats daarvan aan een ondernemer die ze opknapt en doorverkoopt. Zo verdien jij er geld aan en geef je een nieuw leven aan je oude smartphone.

Niet alleen smartphones, maar ook radio’s, tv’s, beeldschermen en in feite alle elektronische apparaten, kunnen hergebruikt worden. Zelfs als ze helemaal kapot zijn, zijn er nog onderdelen, metalen of chips die opnieuw gebruikt kunnen worden. Op het internet staan bedrijven waar je je oude spullen naar toe kan brengen om ze te recyclen.

Koop je meubels tweedehands

Bij gebruikte meubels denken mensen vaak aan rotzooi van de markt of oude meuk uit de kringloopwinkel. Echter, er zijn vaak heel meubels te krijgen in de kringloopwinkel tegen hele lagen prijzen. Sommige kringloopwinkels en andere bedrijven kopen tweedehands spullen zoals houten tuinmeubelen op, om ze vervolgens op te knappen en ze er als nieuw uit te laten zien. Vaak kun je prachtige houten tuinmeubelen kopen voor heel weinig geld. Als je zelf een beetje handig bent kan je de houten tuinmeubelen ook in mindere staat kopen om ze vervolgens zelf op te knappen.

Eet bewust

De klimaatverandering is een direct gevolg van de voedselindustrie, met name de vleesindustrie is zeer vervuilend. Het is uiteraard prima om iedere dag of om de dag een stukje vlees te eten. Zorg er simpelweg voor dat je geen voedsel meer verspild en dus bewust bent van hoeveel je eet op een dag. Op die manier bespaar je ook nog eens geld.

https://www.outsidemeubelen.nl/

Gerelateerde artikelen

De juiste salarisservice voor je bedrijf

Je vetpercentage berekenen

Wat ga je doen met een miljoen?