De voordelen van een professionele horeca thermometer op een rijtje

De kwaliteit en veiligheid van het voedsel dat bereid wordt, is afhankelijk van de temperatuur die wordt bereikt tijdens de bereiding. In de horeca wordt meestal gebruik gemaakt van professionele horeca thermometers om zo eventuele ziekteverwekkers in het voedsel te elimineren. Een professionele horeca thermometer is essentieel kookgereedschap dat noodzakelijk is in de professionele voedingsindustrie. Deze thermometers meten de interne temperatuur van het voedsel en geven aan wanneer de juiste temperatuur heeft bereikt om voedselveiligheid te garanderen. Met name gebakken brood en vlees hebben de juiste interne temperatuur nodig. In dit artikel leest u waarom het van groot belang is om de voedselkwaliteitsnormen te handhaven met behulp van een horeca thermometer.

Waarom een professionele horeca thermometer?

Zelfs de meest professionele chef-koks gebruiken een professionele vleesthermometer. Dit is een essentiële gadget die niet in de professionele keuken mag ontbreken. Niet alleen om de beste smaak te garanderen, maar ook om de voedselveiligheid te bewaren. Restaurants zijn wettelijk verplicht om te voldoen aan de voedselvoorschriften, ook wel de HACCP genoemd (Hazard Analysis Critical Control Point). Omdat maaltijden in een restaurant voor het publiek bestemd zijn, moeten restaurants altijd kunnen bewijzen dat de kwaliteit van het voedsel gehandhaafd wordt. Temperatuurbehoud in de keuken is een van de meeste belangrijkste vereisten van de HACCP voedselvoorschriften en voorkomt problemen met de autoriteiten.

De voordelen van een professionele horeca thermometer op een rijtje

Hoe zorgt u voor kwaliteitsbehoud?

Er zijn twee factoren die de kwaliteit van een bereide maaltijd bepalen. De eerste factor is de toestand van de ingrediënten, voordat de maaltijd wordt bereid. De tweede bepalende factor is de bereiding van de maaltijd zelf. Beide factoren vereisen optimale temperaturen, zowel tijdens het behoud van de ingrediënten als tijdens het koken van de maaltijd.

Op het moment dat de ingrediënten worden gekocht, moet de staat van elk van deze ingrediënten worden gecontroleerd. Daarbij moeten de ingrediënten op een gunstige keukentemperatuur bewaard worden, zodat bederfelijke waren vers blijven tot het moment dat de maaltijd bereid wordt. Vooral vlees, brood en bepaalde zuivelproducten zoals ijs moeten een ideale interne temperatuur bereiken tijdens het bereidingsproces. Daarom is de voedselthermometer tijdens de bereiding van uiterst belang om de noodzakelijke temperatuur te meten.

Het juiste voorraadbeheer

Omdat de meeste voedselwaren in hoge mate bederfelijk zijn, is het heel belangrijk dat restaurants de veiligheid van de ingrediënten behouden door deze op optimale temperatuur te bewaren in koelkasten en diepvriezen. Deze optimale temperatuur verschilt per ingrediënt. Schadelijke bacteriën groeien erg langzaam bij lage temperatuur. Bij middentemperaturen vermenigvuldigen deze zich echter op hoog tempo en bij hoge temperaturen worden bacteriën gedood. Het juiste voorraadbeheer helpt bij het garanderen van de voedselveiligheid en zorgt er daarbij voor dat zo min mogelijk ingrediënten weggegooid worden, waardoor de winst gewaarborgd blijft.

Gaarheid en kleur zijn geen betrouwbare indicatoren

Gaarheid geeft aan of het voedsel de gewenste textuur, uiterlijk en sappigheid heeft. Kijken naar gaarheid geeft echter alleen een subjectief beeld en zegt niks over de interne temperatuur of voedselveiligheid.
De veiligheid van ingrediënten kan niet bepaald worden door te kijken naar de kleur. Rundergehakt bijvoorbeeld kan al bruin worden gebakken voordat een temperatuur is bereikt waarbij de bacteriën worden vernietigd. Dit zou dus heel gevaarlijk zijn wanneer een hamburgerverkoper de kleur als veiligheidsindicator gebruikt, omdat een hamburger alleen veilig is om te eten wanneer deze gedurende 15 seconden op 155 ° Fahrenheit is gekookt. De optimale interne temperatuur waarbij bacteriën vernietigd worden, verschilt voor verschillende vlees- en gevogelteproducten. Een braadstuk of biefstuk dat op het oog gaar lijkt kan nog steeds een gevaar voor de gezondheid vormen. Wanneer er echter een interne temperatuur is gemeten van 145 ° F, dan kan de consument gerust zijn dat dit vlees veilig is om te eten.

Bent u op zoek naar een professionale voedselthermometer voor uw horeca bedrijf? Neemt u dan gerust een kijkje bij het aanbod op onze website en schaf gelijk uw nieuwe thermometer aan!

https://www.thermapen.nl/horeca-thermometers

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Gouden-tip.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

De rol van goed bedrijfsrestaurant management in het verbeteren van de bedrijfscultuur

Een bedrijf is meer dan alleen een plek waar werknemers samenkomen om hun taken uit te voeren. De sfeer, de onderlinge relaties en het welzijn van medewerkers spelen een cruciale rol in de prestaties en tevredenheid binnen een organisatie. Bedrijfsrestaurant management is een vaak onderschat aspect dat direct kan bijdragen aan een positieve bedrijfscultuur. Een goed beheerd bedrijfsrestaurant biedt niet alleen gezonde maaltijden, maar creëert ook een omgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen, ontspannen kunnen netwerken en productiever worden. In deze blog gaan we dieper in op de impact van een goed bedrijfsrestaurant op de werkplek en hoe effectief management kan bijdragen aan een betere bedrijfscultuur. Waarom een bedrijfsrestaurant meer is dan alleen eten Een bedrijfsrestaurant wordt soms gezien als een simpele faciliteit waar medewerkers snel hun lunch kunnen halen. Maar in werkelijkheid heeft een goed restaurant binnen een organisatie veel meer invloed. Het is een plek waar medewerkers even

Gepubliceerd door Gouden Tip.nl