De kwaliteit en veiligheid van het voedsel dat bereid wordt, is afhankelijk van de temperatuur die wordt bereikt tijdens de bereiding. In de horeca wordt meestal gebruik gemaakt van professionele horeca thermometers om zo eventuele ziekteverwekkers in het voedsel te elimineren. Een professionele horeca thermometer is essentieel kookgereedschap dat noodzakelijk is in de professionele voedingsindustrie. Deze thermometers meten de interne temperatuur van het voedsel en geven aan wanneer de juiste temperatuur heeft bereikt om voedselveiligheid te garanderen. Met name gebakken brood en vlees hebben de juiste interne temperatuur nodig. In dit artikel leest u waarom het van groot belang is om de voedselkwaliteitsnormen te handhaven met behulp van een horeca thermometer. Waarom een professionele horeca thermometer?Zelfs de meest professionele chef-koks gebruiken een professionele vleesthermometer. Dit is een essentiële gadget die niet in de professionele keuken mag ontbreken. Niet alleen om de beste smaak te garanderen, maar ook om de voedselveiligheid te bewaren. Restaurants zijn wettelijk verplicht om te voldoen aan de voedselvoorschriften, ook wel de HACCP genoemd (Hazard Analysis Critical Control Point). Omdat maaltijden in een restaurant voor het publiek bestemd zijn, moeten restaurants altijd kunnen bewijzen dat de kwaliteit van het voedsel gehandhaafd wordt. Temperatuurbehoud in de keuken is een van de meeste belangrijkste vereisten van de HACCP voedselvoorschriften en voorkomt problemen met de autoriteiten. Hoe zorgt u voor kwaliteitsbehoud?Er zijn twee factoren die de kwaliteit van een bereide maaltijd bepalen. De eerste factor is de toestand van de ingrediënten, voordat de maaltijd wordt bereid. De tweede bepalende factor is de bereiding van de maaltijd zelf. Beide factoren vereisen optimale temperaturen, zowel tijdens het behoud van de ingrediënten als tijdens het koken van de maaltijd. Op het moment dat de ingrediënten worden gekocht, moet de staat van elk van deze ingrediënten worden gecontroleerd. Daarbij moeten de ingrediënten op een gunstige keukentemperatuur bewaard worden, zodat bederfelijke waren vers blijven tot het moment dat de maaltijd bereid wordt. Vooral vlees, brood en bepaalde zuivelproducten zoals ijs moeten een ideale interne temperatuur bereiken tijdens het bereidingsproces. Daarom is de voedselthermometer tijdens de bereiding van uiterst belang om de noodzakelijke temperatuur te meten. Het juiste voorraadbeheerOmdat de meeste voedselwaren in hoge mate bederfelijk zijn, is het heel belangrijk dat restaurants de veiligheid van de ingrediënten behouden door deze op optimale temperatuur te bewaren in koelkasten en diepvriezen. Deze optimale temperatuur verschilt per ingrediënt. Schadelijke bacteriën groeien erg langzaam bij lage temperatuur. Bij middentemperaturen vermenigvuldigen deze zich echter op hoog tempo en bij hoge temperaturen worden bacteriën gedood. Het juiste voorraadbeheer helpt bij het garanderen van de voedselveiligheid en zorgt er daarbij voor dat zo min mogelijk ingrediënten weggegooid worden, waardoor de winst gewaarborgd blijft. Gaarheid en kleur zijn geen betrouwbare indicatorenGaarheid geeft aan of het voedsel de gewenste textuur, uiterlijk en sappigheid heeft. Kijken naar gaarheid geeft echter alleen een subjectief beeld en zegt niks over de interne temperatuur of voedselveiligheid. Bent u op zoek naar een professionale voedselthermometer voor uw horeca bedrijf? Neemt u dan gerust een kijkje bij het aanbod op onze website en schaf gelijk uw nieuwe thermometer aan! |
https://www.thermapen.nl/horeca-thermometers |
Goed artikel? Deel hem dan op:
Gerelateerde berichten:
- Wat maakt een roestvrije spoeltafel zo interessant? Het spreekt voor zich dat er in elke horeca keuken gebruik wordt gemaakt van een spoeltafel. Dit mag dan ook absoluut niet ontbreken. Wanneer ook...
- De horeca kraan, de musthave voor jouw horeca- onderneming Mengen, voorspoelen, of spuiten, dit kan de horeca kraan. Deze multi- functionele horeca kraan heb jij nodig voor jouw horeca- onderneming. Kraan nodig voor je...