Een goed uitgevoerde glas reparatie
Gouden-tip

Tegenwoordig gebruiken we glas voor van alles en nog wat. Het laat licht door en stelt ons in staat om vanuit de beschutting van ons huis veilig naar buiten te kunnen kijken. Glas is een duurzaam en stevig materiaal, maar natuurlijk niet onverwoestbaar. Het is daarom goed om te weten dat een glas reparatie in de meeste gevallen helemaal niet veel moeite kost.

Of er reparatie plaats kan vinden en zo ja op welke manier, hangt af van het object dat gerepareerd dient te worden. Wanneer een raam kapot is, ben jij waarschijnlijk niet per se de aangewezen persoon om dit te repareren omdat dit natuurlijk toch wel een vak apart is. Echter, bijvoorbeeld schalen en andere glazen of porseleinen objecten kunnen vaak prima worden gerepareerd. Dat is natuurlijk fijn want zo heb je de kans om een gewaardeerd erfstuk toch weer in ere te kunnen herstellen. Het is dus zonde om kapot gelijk weg te gooien om je denkt dat je er niks meer mee kan. Het ligt natuurlijk ook aan het soort breuk. Als er veel snippers van het porselein of glas af is geschoten, dan zal het lastiger zijn om een reparatie uit te voeren dan wanneer de breuk in een rechtere lijn zit.

Er zijn verschillende soorten lijm die kunnen worden ingezet bij het uitvoeren van dergelijke operaties. Allereerst is het natuurlijk ook belangrijk om te zorgen dat het glas goed schoon is, en het liefst ook een beetje opgeruwd zodat de lijm goed hecht. Epoxyharslijm is altijd een goede optie, omdat dit stevig is en na het drogen ook hittebestendig. Hierdoor kun je dan dus ook je schalen of kopjes daadwerkelijk weer gebruiken na de reparatie. Als dat minder belangrijk is of niet aan de orde, kun je ook nog secondelijm gebruiken. Dit droogt snel en goed.

https://www.glasned24.nl

About