Gouden Tip
Image default
Bedrijven

Een scooterverzekering berekenen; dit moet u weten

Als u een scooterverzekering berekenen gaat, dan wilt u weten welke factoren invloed hebben op de prijs. Scooterverzekeringen zijn over het algemeen niet bijzonder duur, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat u teveel betaalt als het ook minder kan. Hier vindt u allerlei informatie over de kosten voor een scooterverzekering en vindt u ook handige bespaartips die u helpen de kosten te verlagen. Zo kunt u uw scooterverzekering berekenen en een eerlijke prijs betalen voor de diensten die u ervoor terug krijgt.

 

Een scooterverzekering berekenen: wat zijn de kosten?

De belangrijkste factor die de prijs bepaalt van uw scooterverzekering is dekking die u uitkiest. Dit is dan ook de eerste stap die u neemt als u uw scooterverzekering berekenen gaat. Het is lastig om aan te geven wat u exact zal moeten betalen voor uw scooterverzekering, want factoren zoals uw leeftijd, het bouwjaar van de scooter, uw woonplaats en het aantal schadevrije jaren hebben hier allemaal invloed op. En dit zijn factoren die voor iedereen anders zijn. Voor een minimale scooterverzekering betaalt u soms maar €5 per maand, maar gaat u uitbreiden of een bredere dekking kiezen, dan loopt dit gemakkelijk op tot €90 per maand voor iemand van 16.

 

De dekking van uw scooterverzekering

De prijs van uw scooterverzekering begint meestal bij het uitkiezen van uw dekking en zoals al even genoemd is dit de keuze die de grootste invloed heeft op de prijs. Het is wel verstandig om over de dekking na te denken, want deze bepaalt welke situaties vergoed worden. Heeft u een scooterverzekering te berekenen voor een spiksplinternieuw voertuig, dan kiest u de beste dekking. Is uw scooter ouder en is de marktwaarde lager, dan kan een minder uitgebreide dekking ook voldoende zijn. We hebben hier de mogelijkheden en een schatting van de kosten naast elkaar gezet zodat u uw scooterverzekering berekenen kunt.

 

Meer informatie over de dekking van uw scooterverzekering

 

1.      WA verzekering

Wilt u met uw scooter de weg op, dan moet deze minstens WA verzekerd zijn. Dat betekent dat u verzekerd bent voor schade die u aanricht aan anderen. De schade aan uw eigen fiets, schade door brand of hagel en diefstal worden hier dus niet door vergoed. De WA verzekering is verplicht omdat de gedupeerde partij er mee beschermd wordt. U houdt er met betrekking tot uw eigen schade dus niets aan over. Een WA verzekering wordt gekozen voor scooters die ouder zijn en nog weinig dagwaarde hebben. De kosten ervoor liggen tussen de €5 en €10 per maand.

 

2.      Een WA beperkt casco verzekering

Het is goed mogelijk dat uw scooter een betere dekking nodig heeft. Is deze nog vrij nieuw en is de marktwaarde nog goed, dan heeft het nut om uw scooterverzekering te berekenen voor de WA beperkt casco optie. U bent dan verzekerd voor schade aan anderen, maar ook voor situaties die buiten uw schuld om gebeuren. U kunt dan denken aan diefstal en joyriding, aan schade door storm, brand, hagel, bliksem en overstroming, schade door loslopende dieren of een ontploffing. Als u een ongeluk veroorzaakt dan bent u nog steeds verantwoordelijk voor het vergoeden van de schade aan uw eigen voertuig, maar al het andere is gedekt. Deze optie kost u gemiddeld €15 tot €40 per maand.

 

3.      Een allrisk verzekering

Met een allrisk verzekering, de naam zegt het al, bent u eigenlijk voor nagenoeg alle situaties verzekerd. Het is een WA beperkt casco verzekering inclusief de vergoeding van de schade aan uw eigen scooter na een door u veroorzaakte aanrijding. Gaat u een scooterverzekering berekenen, dan kunt u bij de allrisk dus de maximale kosten nemen voor uw leeftijd en situatie. Deze liggen tussen de €25 en €90 per maand.

 

Een scooterverzekering berekenen met extra opties

U weet nu hoeveel u kwijt zal zijn aan de basisverzekeringen voor uw scooter, maar als u deze wilt uitbreiden, dan moet u uw scooterverzekering anders berekenen. Voor elke uitbreiding komen er namelijk extra kosten bij, hoe handig deze ook zijn. Toch is het geen slecht idee om wel over deze extra opties na te denken. Komt u in een dergelijke situatie terecht en heeft u deze niet afgesloten, dan zal u het financieel mogelijk lastig krijgen. Neem de volgende extra opties bij dus zeker mee als u gaat berekenen.

  • Een verzekering voor ongevallen voor opzittenden wordt uitgekeerd als u of uw passagier blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval. De kosten voor medische behandelingen, aanpassingen en huis en een verlies van inkomen worden dan vergoed. Het is niet leuk om hier bij het scooterverzekering berekenen over na te denken, maar deze verzekering geeft u mogelijk veel gemoedsrust.
  • Een rechtsbijstandverzekering kan ook bij het scooterverzekering berekenen worden betrokken. Met deze aanvullende verzekering worden kosten voor rechtshulp vergoed, vooral als het niet duidelijk is wie het ongeval veroorzaakt is of als u problemen heeft om uw schade te verhalen. Neem dit dus mee als u uw scooterverzekering berekenen gaat en in deze aanvullende verzekering interesse heeft.

 

De regeling voor het eigen risico

Het is bij scooterverzekeringen vaak niet mogelijk om zelf een eigen risico in te stellen. Dit zal de premie bij het scooterverzekering berekenen dus ook niet direct beïnvloeden. Toch zal het wel invloed hebben op uw financiële situatie in de toekomst. Gaat u scooterverzekering berekenen en een plan maken voor de betalingen, dan heeft u een eigen risico regeling nodig die u zich kunt veroorloven mocht u gaan claimen. Bij de ene verzekeraar is het eigen risico een vast bedrag en bij de ander is het een percentage van het claimbedrag. Let hier dus goed op en ook op de situaties waarin het eigen risicobedrag mogelijk omhoog gaat. Zorg ervoor dat u voldoende geld bij de hand hebt om dit eigen risico te kunnen betalen en betrek dit bij het scooterverzekering berekenen en plannen.

 

Scooterverzekering berekenen met een vergelijking

Een scooterverzekering berekenen is alleen mogelijk als u uw eigen gegevens bij de hand heeft. Het beste maakt u dan een vergelijking en kiest u zo het juiste aanbod uit.

 

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Milwaukee accu nodig?

Voorkom gezondheidsklachten op kantoor

Waat waar je op moet letten als je schoenen koopt