Ga voor een goedkope nieuwe private lease auto Private lease voor particulieren

Naast zakelijke lease auto’s zijn private lease auto’s steeds meer in opkomst. Het grote voordeel hiervan is dat je een auto in termijnen kunt betalen en niet ineens een grote som geld nodig hebt. Een private lease aanbieding heb je tevens snel gevonden. Je hebt ook de nieuwste auto en bent niet aangewezen op een occasion. Daarom rij je veilig zonder mankementen. In een lease auto zit vaak wegenbelasting inbegrepen samen met het af te lossen maandtermijn. Je kiest hierbij ook een kilometerbundel die inbegrepen is bij het budget. Hoe meer kilometers je kiest hoe meer je per maand bijbetaald. Al blijven de lease bedragen vrij laag in in verhouding tot het kopen van een auto. Het grote voordeel van leasen is dus dat het een stuk laagdrempeliger is voor mensen die niet over spaargeld beschikken of hun eerste auto kopen waardoor ze geen inruilwaarde krijgen.

Uitvoeringen van een lease auto

Een lease auto kun je met private lease ook helemaal naar wens samen laten stellen en zo luxe maken als je zelf wilt. Zo kun je bij elk merk kiezen voor een basis uitvoering, comfort en luxe uitvoering voor een kleine meerprijs per maand. Ook de bekleding, kleuren, velgen en alle andere extra’s aan de auto kun je kiezen zoals een glazen dak of getinte ruiten. Je kunt altijd jouw kilometerbundel tussentijds per kwartaal aanpassen met een flexibele lease. Andere voordelen van private leasen zijn dat je niks aanbetaald en ook niet met een restschuld achteraf zit. Ook wordt de auto bij jou thuis helemaal kant en klaar afgeleverd. Private lease aanbiedingen zijn er overal. Het is belangrijk om voor een aanbieding te gaan zodat je niet teveel betaald voor dezelfde auto.

Schadevrije jaren

Voordat je een private lease aanvraagt kun je tevens jouw schadevrije jaren berekenen en invoeren. Bij meer dan zes schadevrije jaren betaal je dus meestal niks extra. Indien dit er minder zijn dan vijf komt er meestal nog een klein maandbedrag overheen. Dit geld dan ook voor beginnende bestuurders.

BKR en inkomenstoets

Als je een auto gaat leasen wordt er naar het gezamenlijke inkomen gekeken. Hierbij wordt gekeken of je de auto kunt betalen. Dit kan alleen als er een goede balans is tussen inkomsten en uitgaven. Er is niet echt een minimaal inkomen als vaste richtlijn. Je kunt er ook altijd nog voor kiezen om een goedkopere gebruikte auto te gaan leasen die goed is afgestemd op je lease budget. De kredietwaardigheid wordt getoetst. Indien er een vermoeden is dat deze te laag is, kan het zijn dat het lease bedrag niet wordt geaccepteerd. In dat geval kun je kijken naar een auto uit de goedkopere klasse. Verder wordt er om inkomstengegevens gevraagd zoals onder andere een arbeidscontract, werkgeversverklaring en loonstrookjes.

About

Posted on mei 7, 2021, 9:11 am By
Categories: Auto’s en Motoren