Gouden Tip
Image default
Sport

Heb jij je nieuwe ruiteroutfits voor dit seizoen al gevonden?

Waarschijnlijk niet anders lees je dit artikel niet. Je kleding is een belangrijke factor voor een ontspannen of juist sportieve rit. Verschillende topmerken brengen ieder jaar een nieuwe winter- en zomercollectie uit met leuke items. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een aantal klassiekers die zeker niet mogen ontbreken in je kledingkast. In dit artikel meer tips waarmee jij je perfecte outfit voor het komende seizoen samenstelt.

Van top tot teen de perfecte ruiterkleding kiezen

Als ruiter wil je er van top tot teen perfect bij lopen. Letterlijk want het begint allemaal bij de helm. Deze is absoluut onmisbaar en zelfs verplicht bij de meest maneges. De Samshield cap is hierbij het neusje van de zalm want draagcomfort en uiterlijk betreft. Je hebt de keuze uit verschillende uitvoeringen en je kunt de helm zelfs op maat laten maken bij een speciaalzaak.

Daarna komt je bovenkleding. Ook daarbij heeft Samshield een streepje voor. Samshield kleding zit boordevol met de nieuwst innovatieve technieken die het draagcomfort en de duurzaamheid optimaliseren.

Tot slot je rijbroek en laarzen. Een Vestrum rijbroek is favoriet vanwege de pasvorm en de elegante uitstraling. Deze broeken zitten zo lekker dat je ze nooit meer uit wilt trekken! Laarzen koop je van DeNiro of QHP want ook deze merken zijn volledig aan te passen aan jouw voet en onderbeen. Zo gaan ze niet knellen en krijg je ook geen blaren.

Je paard ook tot in de puntjes verzorgen

Niet alleen jij maar ook je paard moet er natuurlijk tot in de puntjes verzorgd uitzien. Dat geldt natuurlijk dubbel en dwars voor wedstrijden waarbij je beoordeelt wordt op het uiterlijk maar het is ook belangrijk voor de gezondheid van het dier. Neem daarom eens een kijkje bij de items van PS of Sweden voor een paar vrolijk gekleurde, zachte bandages en een dito zadeldekje dat voorkomt dat het zadel gaat schuren op de rug van het paard.