Gouden Tip
Image default
Bedrijven

Het kopen van een nieuwe matras

Een matras hoort na ongeveer tien jaar te worden vervangen. Alleen, waar begin je met zoeken in de enorme hoeveelheid keuze die er is? Dat is natuurlijk helemaal nog niet zo simpel.

Goed om te weten is dat er standaard maten zijn voor matrassen en bedden. Zo is een matras 140×200 de standaardmatras voor twee personen en een matras 160×200 voor wie graag nog wat meer ruimte wil. Het hangt natuurlijk ook van jouw wensen af wat voor matras je wilt kopen, want je zou eventueel ook nog eens voor twee losse matrassen kunnen kiezen. Voordeel daarvan is natuurlijk dat wanneer je met een partner in bed slaapt, je dan allebei een matras kunt nemen dat precies op jullie wensen is afgestemd.

In de eerste plaats is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar wat je graag wil. Natuurlijk is budget ook een factor die veel mensen meenemen, maar het is belangrijk om dat niet je enige criterium te laten zijn. Het is ook zeker net zo belangrijk om goed te kijken naar wat het beste is voor jouw lijf. Veel mensen rusten in de nacht niet goed uit en weten niet dat dit van hun matras afkomt.

Daarom is het ook goed om te weten dat je bij veel aanbieders, de matrassen ook mag uitproberen. Meestal wordt voor een periode van 90 tot 100 dagen een proefperiode aangeboden, waarin degene in nood van een nieuw matras eerst even goed kan inliggen op de matras. Na die periode kan er dan besloten worden of het matras gehouden wordt of dat er toch een andere keuze gemaakt gaat worden.

Een matras is een zeer belangrijke aankoop en daarom is het belangrijk dat je je er genoeg in verdiept en ook zorgt dat je de juiste keuze maakt en dan weer 10 jaar vooruit kunt.

https://www.just-dream.nl