Gouden Tip
Image default
Verbouwen

Hoe creëer je een kleine en toch exclusieve keuken?

Zelfs de kleinste keuken kan er ongelooflijk exclusief uitzien als je een paar tips volgt. Het materiaal van de keukenfronten speelt bijvoorbeeld een grote rol. Natuurlijk is het een kwestie van persoonlijke smaak of je kiest voor een modern gelakt front, een gestructureerd oppervlak of een natuurlijke houtsoort.

Belangrijk is dat je een kleurenconcept kiest dat in zijn geheel met elkaar harmonieert. Als alle fronten in dezelfde kleur zijn, ziet het er altijd samenhangend en hoogwaardig uit.

Als je individuele kleuraccenten wilt leggen, mogen slechts één of twee kasten in andere tinten zijn. Kies elektrische apparaten in een kleur die perfect bij elkaar past. Modellen met roestvrijstalen bekleding kunnen op verschillende manieren worden gecombineerd. Heldere en puristische fronten zijn zeer aantrekkelijk.

Als je ook kiest voor gesloten kasten, kun je achter de deuren veel dingen verbergen die op het werkblad hinderlijk zouden kunnen zijn. Gesloten fronten maken dat zelfs de kleinste keuken er meteen opgeruimd en dus van betere kwaliteit uitziet. En natuurlijk kun je ook een zeer hoogwaardige sfeer oproepen met individuele accessoires zoals gordijnen in zachte kleuren of met een mooie lamp, evenals indirecte verlichting voor de kasten.

Welke trucs laten een kleine keuken groter en exclusief lijken?

Bij het inrichten van een kleine doch exclusieve keuken is er ook nog de vraag naar de juiste kleur voor de fronten. Aan de ene kant hangt het ook af van je persoonlijke smaak welke kleur het beste is voor een kleine keuken. Anderzijds moet het misschien harmoniëren met de muur- en vloerkleur van de kamer. Als de keuken open is, zoals vaak het geval is in een eenpersoonshuishouden, grenst de woonkamer waarschijnlijk direct aan het keukenblok. In dit geval moet de kleur van de keuken passen bij de meubels in de woonkamer of een aantrekkelijk kleurcontrast bieden.

Keuken modern licht wit

Een witte keuken oogt altijd helder en optisch groter, hier kan het niet fout gaan. Wit ziet er altijd opgeruimd en ordelijk uit. Ook andere lichte kleuren zoals delicaat grijs, zacht geel of crème tinten maken een zeer elegante, exclusieve indruk.

Gelakte oppervlakken laten de ruimte stralen omdat het licht wordt gebroken in de glanzende fronten. Dit creëert meer ruimte in de keuken. Greeploze fronten benadrukken dit gevoel en zien er zeer modern uit.

Als je de mogelijkheid hebt om de elektrische apparatuur hoog te bouwen, zal zelfs de kleinste keuken een beetje groter en exclusiever lijken. Als je deze ideeën voor een kleine keuken combineert tot een totaalconcept, zul je visueel meer ruimte, licht en oppervlakte in je keuken krijgen dan er in werkelijkheid is.

De juiste muurkleur voor je keuken

Welke kleuren het meest geschikt zijn, hangt niet alleen af van het bestaande meubilair, maar ook voor een groot deel van de persoonlijke smaak. Je brengt immers soms veel tijd in de keuken door en je moet je daar dan ook prettig voelen.

De conclusie van de keukenspecialisten

Kleine keukens kunnen ware wonderen van ruimte en exclusiviteit zijn. Ook al lijkt het in het begin nauwelijks mogelijk, toch is er zelfs in een mini-keuken plaats voor de belangrijkste elektrische apparaten en voor een paar kasten. Wat belangrijk is, is een doordachte planning waarbij elke centimeter perfect benut wordt. Met een willekeurige online keukenplanner kun je een eerste keukenplan ontwerpen en je eigen ideeën voor kleine ruimtes uitvoeren. Zodra je je keuken concreet gaat plannen, is het raadzaam een gesprek aan te gaan met een keukenspecialist.