Gouden Tip
Image default
Woning en Tuin

Hoe je tuinmeubilair kiest dat bij je past

Wonen en entertainen vonden vroeger voornamelijk in je huis plaats. Het inrichten van gebieden buiten de vier muren is belangrijker dan ooit en het kiezen van het juiste terrasmeubilair, zoals een tuintafel kopen, kan moeilijk zijn als je niet weet waar je op moet letten. Tuindecoratie is vergelijkbaar met interieurdecoratie, maar er zijn nog andere factoren waarmee je rekening moet houden:

Functie & Gebruik

Ben je van plan om verzorgde soirées te ontvangen en gasten te laten plaatsnemen op een patio-eetset met een uitschuifbare eettafel en fauteuils? Of wil je gewoon met vrienden rondhangen op een grote comfortabele bank en lounge stoelen met een salontafel voor spelletjes en snacks? Misschien wil je op een heerlijk warme zomerdag gewoon van de zon genieten op een chaise longue met een koel drankje aan je zijde, waarbij een zweefparasol goed van pas kan komen. Wat het doel ook is, het is een goed idee om je planning te beginnen met een lijst van wat je wil doen. Bedenk welke meubels nodig zijn en hoeveel mensen je wilt huisvesten.

Type ruimte

Je moet de ruimte die je wil inrichten beoordelen. Richt je  een hardhouten terras, terras, zwembad of tuin in? Elk van deze buitenruimtes heeft zijn eigen unieke kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden bij de beslissing welke buitenmeubels je wil kopen en welke functies belangrijk zijn. Bij oneffenheden in de ondergrond kunnen zelfnivellerende tafelpoten nodig zijn en bij zwembaden zijn zeker sneldrogende kussens en stoffen nodig.

Materiaalkwaliteiten

Dit is een kritieke factor die veel mensen vergeten tot het te laat is. Op basis van je gebruik, locatie en weer, zullen sommige materialen beter zijn dan andere voor frames, stoffering en tafelbladen. Extreme hitte kan onbehandeld hout doen splinteren, terwijl plastic broos kan worden en barsten in de kou. Regen en zilte lucht kunnen ongecoat metaal doen roesten en vochtigheid speelt een grote rol bij natuurlijk riet. Lichtgewicht aluminium of acryl meubels kunnen bij harde wind omwaaien en veel stoffen zullen onder de felle zon vervagen.