Hoe werkt een scooter theorie examen precies?
Gouden-tip

Een scooter theorie examen kan best spannend zijn, zeker als dit je eerste keer is en je nog niet echt een idee hebt van hoe dit zal verlopen. Je wilt dit natuurlijk wel halen en gaat daarom op onderzoek uit, vandaar dat je hier bent naar alle waarschijnlijkheid. Hieronder staat dan ook hoe een examen in zijn werking gaat en wat je kan doen om voor te bereiden hierop.

Dagcursus

Een dagcursus die stoomt je helemaal klaar voor een scooter theorie examen. Bij de dagcursus zal je samen met andere deelnemers en een instructeur het theorie boek doornemen, ook zal je valkuilen doornemen en eventuele strikvragen. Binnen 1 dag kan je dan ook geslaagd zijn voor het examen, super handig dus als je er snel vanaf wilt zijn.

Het cbr

Voor het examen zelf zal je je moeten melden bij het cbr. Het is handig om je van te voren te melden omdat als je te laat bent je niet meer mee kunt doen. Als je spullen die je mee hebt, je tas, telefoon en andere dingen moeten allemaal in een kluisje gelegd worden. Nadat je dit hebt gedaan mag je plaatsnemen in de wachtkamer, uiteindelijk zal je omgeroepen worden om naar binnen te gaan. Je zal wel nog je id kaart moeten afgeven zodat je verteld kan worden aan welke tafel je plaats mag nemen. Tijdens het examen mag je natuurlijk niet afkijken. Je zal het examen beginnen met een paar oefenvragen, daarna komen de 50 echte examen vragen. Van deze 50 vragen mag je er ook maar 6 fout hebben. Goed studeren dus! De vragen worden zo geformuleerd dat je jezelf moet voorstellen als bestuurder van een bromfiets, je krijgt dat een aantal situaties voor je waar je moet op antwoorden. Het ligt er natuurlijk aan wat voor vraag het is maar je kan antwoorden op een ja/nee vraag, meerkeuzevragen en een antwoord waar je zelf een getal voor moet invullen.

 

About

Posted on maart 31, 2021, 11:03 am By
Categories: Bedrijven