Gouden Tip
Image default
Bedrijven

Inloopdouche of douchecabine?

Als jij je badkamer gaat inrichten krijg je te maken met veel keuzes die je moet maken. Het soort douche is daar één van. Als je twijfelt tussen een inloopdouche of douchecabine kunnen we je in dit artikel verder helpen!

Inloopdouche

Een inloopdouche is een douche zonder opstaande rand of drempel. Voor senioren of kleine kinderen is dit een groot voordeel ten opzichte van een douchecabine. Als het water de badkamer in zou lopen kan er een douche dorpel worden geplaatst. Een douche dorpel zorgt ervoor dat het water niet uit de douche ruimte ontsnapt. Een douche dorpel zorgt er dus voor dat er een waterkering plaatsvindt. Een inloopdouche is ook zeer hygiënisch omdat het goed schoon te maken is. Er zijn namelijk geen rubbers of voegen die onderhoud nodig hebben. Een nadeel van een inloopdouche is dat het spatwater uit de doucheruimte kan ontsnappen, dit is op te lossen doormiddel van een draaibare zijwand of douche dorpel. Eén ding is zeker, een inloopdouche zal de eyecatcher van de badkamer zijn. Ze zijn namelijk vaak modern en strak in uitstraling.

Douchecabine

Als je een kleiner budget hebt is een douchecabine een goede optie. Er zijn namelijk douchecabines in allerlei verschillende soorten en maten en je kunt het zelf zo gek maken als je wilt. Er zijn kleinere douchecabines die gemakkelijker in een kleinere badkamer passen. Je kunt ook douchcabines met stoom opties of massagedouche stralen nemen om meer luxe te creëren.

Wat zijn jouw wensen?

Dit is het allerbelangrijkste. Als je het niet erg vindt om wat meer onderhoud te hebben aan je douche en je graag een afgesloten douche wilt die het water en de warmte vast houdt, dan is een douchecabine de beste optie. Als je graag een stijlvolle luxe uitstraling aan je badkamer wilt geven ben je met een inloopdouche beter uit. Heb je al een keuze kunnen maken?

https://waterkeringdouche.nl/douche-dorpel/