Gouden Tip
Image default
Vervoer en transport

Keurmerk rittenregistratie en fiscus proof

Rittenregistratie kan handmatig een hele klus zijn, je moet bijna elke dag de gegevens bijhouden en als je iets mist of verkeerd invult maak je kans op boetes. Een automatisch rittenregistratiesysteem is niet alleen geld en tijdbesparend, maar ook simpel. Zo voldoet het aan de eisen van de belastingdienst en is het systeem fiscus proof.

Een automatische rittenregistratie is efficiënter

Het registreren van ritten werd voorheen vooral op papier gedaan, maar tegenwoordig kan dit veel makkelijker waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan je rittenregistratie. Er zijn veel aspecten die ons laten zien dat automatische rittenregistratie beter is. Je bespaart bijvoorbeeld een hoop tijd omdat je niet constant handmatig ritten bij zit te houden, er komen daardoor veel minder fouten voor in je registratie. Daardoor krijg je ook minder kans op boetes. Daarnaast is het overzichtelijker. Er zijn gewoon heel veel voordelen aan een automatisch rittenregistratiesysteem. De hardware is het kastje wat je in de auto installeert, de meest bekende varianten zijn een CAN-bus of een OBD systeem. De bijpassende software is de applicatie waarin alle ontvangen data wordt omgezet tot ritgegevens, die kan je exporteren naar een PDF of Excel bestand.

Wanneer is een registratie fiscus proof?

Het is belangrijk om je rittenregistratie bij te houden. Om helemaal fiscus proof te zijn moet je wel voldoen aan een paar punten. Je moet een paar gegevens kunnen aantonen tijdens een eventuele controle. Het merk van je auto, het kenteken, type auto, de periode waarin het voertuig word gebruikt en alle ritgegevens. Per rit moet je ook een paar gegevens registreren. Waaronder de datum, begin-en eindstand van de kilometerteller,vertrek-en aankomstadres.

Rij je heen en weer, dan moet dat in twee ritten geregistreerd worden. Bij het gebruik van een niet gebruikelijke route, moet de alternatieve route zichtbaar zijn. Ook moet de rit aangeduid worden als zakelijk of privé. En de privé-omrijkilometers tijdens een rit zowel zakelijke als privékilometers die worden gereden. Als je dit allemaal goed bijhoudt dan ben je zeker weten fiscus proof!

Fiscus proof rittenregistratie

Wil je graag een betaalbare en simpele optie voor een fiscus proof ritregistratiesysteem? Op basis van het betrouwbare OBD systeem. Het rittenregistratiesysteem voldoet aan de fiscale eisen en ook aan de belangrijkste richtlijnen van het Keurmerk Ritregistratiesystemen.

Het kastje is uitermate geschikt voor het registreren van ritten. Ook is het kastje binnen 2 minuten los te koppelen en dat is dus erg handig want je kan het zo overzetten in een nieuwe auto als dit nodig is.

https://yeshugo.com/