Gouden Tip
Image default
Vervoer en transport

Pompwagens, wat maakt ze zo interessant?

We kunnen stellen dat pompwagens vandaag de dag helemaal niet meer weg te denken zijn uit de zakelijke wereld. In het bijzonder binnen de markt van de interne transportmiddelen is ze uitgegroeid tot een absolute must. Vandaag de dag is het dan ook zo dat dergelijke voer- of werktuigen wijdverspreid ingezet worden. Dit is niet alleen het geval in magazijnen evenals in distributiecentra, maar wat bovendien ook te denken van productieomgevingen? Zou jij ook graag over willen gaan tot het uitvoeren van een investering in één of misschien zelfs wel meerdere pompwagens die op de markt zijn terug te vinden? Lees dan zeker nog verder! 

Hoe werken ze? 

Voor de moderne pompwagens zoals we deze tegenwoordig kennen geldt dat ze gebruikmaken van een zogenaamd hydraulisch hefsysteem. Bovendien is het zo dat er ook sprake is van een pomp die met de hand moet worden bediend. Op deze manier kunnen de vorken waar de pompwagen mee is uitgerust in beweging worden gezet. Eén van de bekendste patenten die werden aangevraagd voor een bepaald type pompwagen is deze van de Amerikaanse uitvinder George Raymond Sr. Tot op de dag van vandaag wordt hij als één van de absolute grondleggers bestempeld voor de palletwagens zoals we deze grotendeels tegenwoordig nog steeds kennen.

Door de jaren heen zijn er natuurlijk heel wat verschillende verbeteringen aangebracht aan de pompwagen. Een bekend voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de elektrische aandrijvingen waar tegenwoordig vaak gebruik van wordt gemaakt. Bovendien spreekt het voor zich dat er ook sprake is van een aanbod bestaande uit verschillende capaciteiten en wat bovendien ook te denken van de uiteenlopende, geïntegreerde systemen waarvan sprake is? Ook de aanvullende veiligheidsvoorzieningen vormen uiteraard een niet onbelangrijk aandachtspunt.

Hoe belangrijk is het aanschaffen van een pompwagen?

Gebruikmaken van pompwagens binnen je onderneming zorgt ervoor dat je kan rekenen op een aardig aantal verschillende voordelen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat een dergelijk werktuig ervoor kan zorgen dat de fysieke belasting waarvan sprake is danig kan worden verminderd. Dit is het gevolg van het feit dat bijvoorbeeld de chauffeur van de vrachtwagen de goederen met een absoluut minimale vereiste fysieke inspanning kan verplaatsen. Dat is natuurlijk vooral te wijten aan de hydraulische hefwerking evenals de zeer gebruiksvriendelijke bediening waarvan sprake is. Een investering in een pompwagen zorgt er dus voor dat je de lasten van je werknemers behoorlijk kan verlagen wat zeker interessant is.

Pompwagens vormen dus altijd een prima investering!

Wanneer je als bedrijf op zoek bent naar een efficiënte manier om de lichamelijke lasten die je werknemers moeten dragen enigszins in te kunnen perken zal je vast kunnen stellen dat de pompwagen je op dat vlak absoluut verder kan helpen. Voor pompwagens geldt bovendien dat ze zich eveneens kenmerken door een verrassend toegankelijk prijskaartje. Dit heeft als gevolg dat je eigenlijk helemaal niet hoeft te vrezen dat dit een ontoegankelijke investering is, integendeel. Ook voor jouw onderneming zou het aanschaffen van een pompwagen dus in de praktijk zomaar eens een zeer aantrekkelijke meerwaarde kunnen betekenen.