Gouden Tip
Image default
Vakantie

Reizen in Kazachstan

Wanneer je op vakantie gaat naar Kazachstan ga je op vakantie naar een van de grootste en ook een van de meest dunbevolkte landen ter wereld. Het is een olierijke republiek in Centraal-Azië dat eigenlijk bekend is geworden door de fictieve televisieverslaggever Borat. Het land wordt gekenmerkt door de grootste steppe ter wereld, maar ook meren, woestijnen, gletsjers en met sneeuw bedekte pieken waar je kunt skiën. De Kazachen, wat letterlijk rondreizende zwervers betekent, waren de eerste mensen die paarden leerden te temmen om zo de uitgestrekte vlaktes te doorkruisen.

 

Sinds de onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie in 1991 heeft Kazachstan zich ontwikkeld tot een kosmopolitische plek, het is een waar cultureel kruispunt tussen de Kaspische Zee en China. In Kazachstan leven Kazachen op harmonieuze wijze samen met Russen, Oekraïners, Tartaren en nog veel meer andere etnische groepen. Almaty is de voormalig hoofdstad van het land en ook meteen de grootste stad. Je vindt er trendy cafés, mooie fonteinen, groene parken en drukke boulevards. Ook de huidige hoofdstad Astana ontwikkelt zich erg snel en wordt ook steeds meer een moderne metropool.

 

Toch komen reizigers over het algemeen naar Kazachstan voor de natuurlijke wonderen die het land te bieden heeft en de Kosmodroom van Bajkonoer, de oudste en ook grootste raketlanceerplaats op de wereld. Je kunt wandelen in het Tian Shan-gebergte, een glas paardenmelk drinken in het Burabay National Park en kennis maken met de Zijderoute in de zuidelijke woestijnstad Shymkent.

 

Voor overnachtingen in Kazachstan kun je vooral terecht in de grote steden, zoals Almaty en Astana. De verblijfplaatsen variëren tussen de 5-sterren hotels tot eenvoudige hostels waar je al voor € 10 per nacht kunt overnachten. De meeste hotels bieden gewoon een basis comfort, verwacht niet altijd dezelfde standaarden die wij in het westen hanteren.

 

Nederlandse staatsburgers hebben geen visum nodig voor een vakantie naar Kazachstan. Je mag maximaal dertig dagen in het land verblijven en je dient in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minimaal zes maanden geldig is.

 

Voor meer koning aap ervaringen kijk dan even op de website van koning aap waar nog veel meer informatie over reizen naar Kazachstan te vinden valt.

 

https://koningaap.nl/