Gouden Tip
Image default
Bedrijven

Starten met meer sporten

Er zijn zoveel mensen die willen beginnen met sporten, vervolgens op 1 januari beginnen en daarna na een paar weken weer stoppen. Het is lastig om een nieuwe gewoonte in te lassen. Starten met sporten is dus ook niet iets wat je zomaar even doet. Het kost tijd en je zult uit de gewoonte moeten komen die je mogelijk al een hele lange tijd hebt. De gewoonte van niet sporten…

Sport supplementen

Waar gaat het mis? Het gaat vaak mis als iemand te fanatiek begint. Meteen wordt er dure sportkleding aangeschaft, een abonnement op de sportschool erbij genomen en sommige mensen kopen dan ook meteen een lading sport supplementen. Sport supplementen zijn niet per definitie slecht, maar het is in het begin het belangrijkste om de gewoonte van bewegen in te voeren. Het probleem met te fanatiek beginnen is dat het moeilijker is vol te houden.

Eigenlijk hebben de mensen die vrij lui beginnen, de meeste kans van slagen. Dat klinkt een beetje oneerlijk, maar uiteindelijk houden die zogenaamde luie mensen het langer vol en worden langzamerhand fanatieker. Het zijn eigenlijk een soort diesels.

Start simpel

Je moet de drempel in het begin zo laag mogelijk maken. Loop jij normaal elke dag zo’n 2.000 meter op een dag? Probeer dan eens om elke dag 4.000 meter te lopen. Dat is toch geen sporten? Nee, dat hoef je geen sporten te noemen, maar het is wel een vorm van bewegen en daar moet jouw lichaam aan wennen. Daarna kun je het de hele tijd opbouwen tot je net zoveel sport als jij je daar goed bij voelt.

Ben je na een langere tijd fanatiek geworden? Dan kun je altijd nog eens rondneuzen bij de sport supplementen of daar iets bij zit dat je helpt met jouw sportdoelen. Want, dat is ook belangrijk voor je motivatie: een doel hebben. Dat hoeft geen grootst doel te zijn, het mag wel. Als het maar iets is waar jij gemotiveerd door raakt.

Kan het echt niet anders?

Jazeker wel, er zijn genoeg mensen die op een andere manier begonnen zijn met sporten. Maar, de meeste volhouders? Dat zijn dan toch vaak de diesels. Dus? Doe vooral wat werkt voor jou.

https://kossonutrition.nl/fitness-supplementen/

Gerelateerde artikelen

Zo kleed je je stijlvol zonder moeite!

Kinderfeestjes zijn altijd leuk en gezellig

Veiligheidsmaatregelen voor een elektricien