Gouden Tip
Image default
Bedrijven

Tips om een goede tekstschrijver te worden

Als je googlet op een tekstschrijver, kom je al gauw een hoop suggesties tegen van mensen die graag teksten voor je willen schrijven. Tekstschrijver worden is dan ook beroep wat steeds meer in opkomst komt. Er wordt immers steeds meer gebruik gemaakt van het internet, dus is er ook steeds meer behoefte naar nieuwe teksten op het internet. Heb je altijd al een passie gehad voor schrijven, maar zie je jezelf nog niet de nieuwe Paul van Loon worden, dan is tekstschrijver misschien iets voor jou. Als tekstschrijver schrijf je geen hele boeken, maar vooral korte teksten.

 

Originele teksten

Een goede tekstschrijver kun je herkennen aan zijn eigen stijl van schrijven. Een tekst kan wel herkend worden, maar toch kun je niet zeggen dat elke tekst hetzelfde is. Creativiteit is dan ook erg belangrijk bij een tekstschrijver. Als je namelijk tien teksten moet schrijven over pannenkoeken, dan wil je natuurlijk niet dat alle teksten enorm op elkaar lijken. Daarom is het als tekstschrijver belangrijk dat je weet hoe je met dit soort dingen om moet gaan.

 

Websites

Als SEO tekstschrijver is het ook belangrijk om te weten hoe websites in elkaar steken. Een website heeft bijvoorbeeld cookies, waardoor je een heleboel informatie te weten kan komen. Als tekstschrijver heb je hier dan ook wel eens mee te maken. Het kan dan handig zijn als je hier al iets van informatie over weet, zodat je niet verkeerde teksten aanlevert. Een beetje informatie kun je al snel vinden op het internet. Hoe cookies werken, staat bijvoorbeeld op veel websites goed uitgelegd.

 

Begrijp het probleem

Een bedrijf vraagt je meestal om een tekst te schrijven over een bepaald onderwerp. Soms kan dit een lastig vraagstuk voor het bedrijf zijn, waar jij op een makkelijke manier mee om moet gaan. Een moeilijk onderwerp uitleggen in Jip en Janneke taal is dan ook waar je vaak mee te maken zult krijgen. Probeer je dus goed in te lezen over het onderwerp, zodat je er genoeg over weet om een goede tekst te kunnen schrijven.

http://textmakelaar.nl