Gouden Tip
Image default
Bedrijven

Verbeter je humeur!

Soms heb je van die periodes waarbij alles even mis lijkt te gaan. Je voelt je boos of angstig en eigenlijk wil je van dat gevoel vanaf. Er zijn een aantal manieren waarop jij je humeur kan verbeteren, zoals beter slapen of een uitstapje plannen!

Beter slapen

Een van de gouden manieren om te ontspannen en je humeur te verbeteren is door het beter slapen. Beter slapen houdt in dat je zowel de duur als de kwaliteit van je slaap verbetert. Dit doe je door donkere gordijnen te hangen die het vroege ochtendlicht tegenhouden, maar ook door cafeïne en blauw licht van apparaten te weren voor je gaat slapen. Onderschat ook niet het belang van een vast slaapritme. Om dit ritme te behouden kan je voor jezelf een avondritueel uitwerken, waardoor je aan je lichaam het signaal geeft dat het tijd is voor bed!

Plan een fijne uitstap

Een andere manier om je humeur te verbeten is door iets fijn in te plannen. Dit kan veel dingen inhouden: een spa dag, een diner met vrienden of een korte citytrip met je geliefde. Wanneer we in een dieptepunt zitten is het goed om iets te hebben waar we naar uit kunnen kijken. Wanneer je je dan slecht voelt, kan je jezelf eraan herinneren dat er iets leuk gaat gebeuren in de nabije toekomst!

Ga sporten

Een van de meest effectieve manieren om van een slecht humeur af te geraken is door te bewegen. Wanneer je gaat sporten komen er immers hormonen vrij zoals dopamine, die ontspannend werken en waar je blij van wordt. Je gaat van sporten trouwens ook beter slapen, dus dit zijn twee vliegen in één klap! Sport het liefst buiten in de natuur, aangezien frisse lucht ook positief werkt. Wanneer je écht geen tijd hebt om te gaan sporten, is het een aanrader van toch af en toe de benen te strekken en voldoende stappen te zetten!

https://www.sensolife.nl/c-5151204/5-gouden-tips-om-beter-te-slapen/

Gerelateerde artikelen

Een moderne kantoorinrichting

Hoe kies je de beste fiets bij een online fietsenwinkel

Activiteitenbesluit