Gouden Tip
Image default
Architectuur

Verhuurmakelaar gezocht in Rotterdam?

Ben je eigenaar van een woning in Rotterdam, wil je deze verhuren en zoek je een persoon die kan bemiddelen tussen jou en een potentiële huurder? Dan kun je een verhuurmakelaar Rotterdam inschakelen. Een verhuurmakelaar regelt verschillende activiteiten en werkt in opdracht van de verhuurder. Er wordt door deze bemiddelaar gezorgd voor o.a. het huurcontract, bezichtigingen en checkt het benodigde papierwerk. Een verhuurmakelaar is een bemiddelaar, je moet dus rekening houden met o.a. bemiddelingskosten. 

Hoe moet je beginnen? 

Een van de eerste stappen om je woning te verhuren, is de woningwaarde berekenen. Ook is het belangrijk om vast te stellen of u bijvoorbeeld een kamer, meerdere kamers of de gehele woning wil verhuren. Er gelden namelijk verhuurregels waar u rekening mee moet houden.  Een verhuurmakelaar kan hierbij helpen, maar het is handig om dit ook zelf te weten. Daarnaast is het belangrijk om de bank om toestemming te vragen, omdat je anders mogelijk risico loopt. Naast toestemming moet er ook vergunning gevraagd worden. Tot slot moet u niet vergeten duidelijke afspraken te maken met de huurder en een verzekering af te sluiten. 

Voordelen verhuren 

Er is tegenwoordig een woningtekort in Nederland en naar verwachting gaat dit tekort ook stijgen. Voor een verhuurder is dit een voordeel, omdat er meer kans is op een huurder. Wel is het belangrijk om de huur realistisch en betaalbaar te houden. Ook de waarde van de woning kan stijgen in de loop van de jaren. Er wordt verwacht dat dit in de toekomst niet zou dalen, omdat de vraag naar woningen zo hoog is. Een ander groot voordeel is dat je er ook een vast inkomen erbij op krijgt door de verhuur. Deze inkomstenstroom staat, afhankelijk van de huurperiode, ook nog voor een langere periode vast. 

Nadelen verhuren 

Naast voordelen heeft verhuren ook zo zijn nadelen. Zo kan het zijn dat een huurder er tijdelijk wil wonen en iets anders vindt, een woning wat bijvoorbeeld goedkoper is. Dan zou je een ander huurder moeten vinden, wat soms ook een langere tijd kan duren. Een ander nadeel is dat een huurder mogelijk niet op tijd betaald, terwijl de lasten voor de woning doorlopen. 

Dus… 

Het verhuren van een woning of een gedeelte ervan, brengt dus genoeg voordelen met zich mee maar ook nadelen en risico’s waar rekening mee gehouden moet worden. Wanneer er duidelijke afspraken worden gemaakt en de juiste informatie wordt verkregen aan alle partijen, is verhuren zeker een goede optie. 

 

https://www.starthousing.nl/65-b0dd/verhuurmakelaar-rotterdam