Gouden Tip
Image default
Eten en drinken

Vitamine D voor de koude dagen

Het wordt weer winter en de zon schijnt steeds minder. Elke dag is het weer zo moeilijk om uit bed te stappen met dit grauwe weer. Het liefst wil je de hele dag blijven liggen en niet productief bezig zijn. Jammer genoeg is zonlicht de belangrijkste bron van vitamine D. Je lichaam maakt twee derde van de hoeveelheid vitamine D aan door middel van zonlicht. In de winter is er alleen weinig zon te bekennen dus dit is best een groot probleem. Ook is een blanke huid sneller in staat om grotere hoeveelheden vitamine D aan te maken. Een getinte of donkere huid maakt dit helaas minder snel aan. De zonlicht kan zich minder goed doordringen in de huid. Een getinte of donkere huid heeft een dikkere hoornlaag. Een hoornlaag bestaat uit dode huidcellen die bescherming geven bij sterke zon en hoge temperaturen. Wanneer mensen met een donkere huid in een westers land wonen waar de zon onregelmatig schijnt, is er meer kans op een tekort aan vitamine D.   

In verschillende gezondheidswinkels of drogisterijen kan je pillen vinden om meer vitamine D in het lichaam te krijgen. Deze vitamine helpt onze spieren botten te versterken. Wanneer je een tekort hebt aan vitamine D ben je vaker humeurig en word je sneller ziek. Voor de donkere huid is het handig om supplementen te slikken zodat je meer vitamine D binnenkrijgt. Op topvitamins.nl kun je deze supplementen bestellen en ze de volgende dag geleverd krijgen aan huis. Perfect voor de koude dagen. 

Vitamine D is dus onmisbaar in het menselijk lichaam. Het zorgt ervoor dat onze botten en tanden sterk blijven en voorkomt het de risico op botontkalking. Niet te vergeten, vitamine D speelt ook een erg belangrijke rol bij de celgroei en celdeling van het menselijk lichaam. Wil je niet ziek worden in de winter? Neem dan je vitamine D in!

https://www.topvitamins.nl/

Gerelateerde artikelen

Goedkoop bier inkopen kan gemakkelijk en snel

Catering Italiaans voor elke gelegenheid

Kies bij de catering in Drachten meteen voor partyverhuur