Gouden Tip
Image default
Winkelen

Waarom je voor een Elektrisch Gasfornuis moet Kiezen

Het kiezen van een manier om te koken is altijd lastig. Er zijn veel opties waaruit je kan kiezen als je jouw keuken wil vernieuwen, waaronder het koken met een elektrisch gasfornuis. Als je overweegt om voor zo’n fornuis te gaan, dan helpen we je graag op weg met onze vijf redenen waarom je voor een elektrisch gasfornuis moet kiezen.

Het gemak van de combinatie

De grootste voordelen van een elektrisch gasfornuis zijn de combinatie van verschillende kookmanieren in één fornuis. Zo zal het voor jou gemakkelijker zijn om te koken met een elektrisch gasfornuis, omdat je hier verschillende gerechten op kunt bereiden. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de oven in het midden van het fornuis en de kookplaat aan de boven- en onderkant. Omdat het een elektrisch gasfornuis is, krijg je het voordeel van het koken met een gasfornuis, maar ook het gemak van koken met elektrische apparaten; het fornuis verwarmt snel en precies.

Sneller koken

Omdat elektrische gasfornuizen een krachtige energiebron zijn, verwarmen ze sneller dan andere fornuizen. Dit maakt het gemakkelijker om gerechten te maken die minder dan een half uur nodig hebben. Daarnaast kun je de temperatuur die je gebruikt precies instellen, waardoor je de bereidingen heerlijk gaar kunt krijgen. Bovendien kun je ook koken op een lage temperatuur, waardoor je gerechten zoals goulash of rijstschotels rustig laat sudderen en op een lage temperatuur laat koken.

Gemakkelijke reiniging

Met een elektrisch gasfornuis hoef je je geen zorgen meer te maken over onnodig veel afwas. De oven is vaak voorzien van een zelfreinigende glazen deur en is gemakkelijk schoon te maken met de glazen deur die je eraf kunt halen. Daarnaast heb je ook de optie om de oven aan te zetten met de zelfreinigende modus, waardoor het verschonen van de oven een eitje wordt. Als je niet veel zin hebt om schoon te maken, kan een elektrisch gasfornuis het gemakkelijkste voor je maken.

Energiezuinig

Als je op zoek bent naar een energiezuinig fornuis, dan is een elektrisch gasfornuis perfect voor jou. Omdat de energiebron elektrisch is, heb je er geen last van wanneer het vinden van een gasaansluiting moeilijk is. Ook heb je bij een elektrisch gasfornuis geen last van ongewenste geuren. Daarnaast verbruikt zo’n fornuis relatief weinig energie, waardoor je op de elektriciteitsrekening minder energieverbruik hebt.

Veelzijdigheid

Ten slotte heeft een elektrisch gasfornuis ook veel verschillende kookopties, waaronder verschillende kookmethoden en programma’s. De oven beschikt niet alleen over een traditionele oven, maar ook over een grill en een magnetron. Dankzij de vele verschillende opties kun je vrijwel elk gerecht dat je wilt bereiden met je elektrisch gasfornuis. Uit het voorgaande blijkt dat koken met een elektrisch gasfornuis de beste oplossing is om je keuken te vernieuwen. Kortom, als je een elektrisch gasfornuis zoekt dat gemakkelijk is te gebruiken en waarin koken moeitevrij is, dan is de beste elektrisch gasfornuis de juiste keuze.