Gouden Tip
Image default
Eten en drinken

Wat is Propolis?

Propolis, ook wel kithars genoemd, is een harsachtige stof die door bijen wordt verzameld uit de knoppen van bepaalde bomen en planten. Het wordt gebruikt als een natuurlijke beschermlaag voor de bijenkolonie tegen schimmels, bacteriën en insecten. Het bevat een aantal bioactieve verbindingen die antibacteriële, antischimmel- en antivirale eigenschappen hebben, wat het nuttig maakt als een natuurlijke behandeling voor veel verschillende kwalen.   

Propolis wordt ook gebruikt in cosmetica, waaronder lippenbalsems en crèmes, omdat het een krachtige antioxidant is die de huid beschermt tegen schadelijke stoffen. Het wordt al sinds de oudheid gebruikt voor medische toepassingen, waaronder het behandelen van verkoudheid, griep, schimmelinfecties en andere aandoeningen. De bijen gebruiken deze stof bovendien om het nest te bekleden en de wanden dicht te maken.  

Koop hier online Propolis 

Wist je dat je online heel gemakkelijk Propolis en andere honingproducten kunt aanschaffen? Via HONINGonline.nl is het mogelijk om deze producten te bestellen. Van Propolis tinctuur tot een zalfje en nog veel meer. Maar ook voor de lekkere trek kun je hier goed terecht. Hier is namelijk ook de lekkerste honing te vinden in diverse vormen, zoals honingnoep of korrels. De honing wordt gemaakt in eigen imkerij, door heel veel bijen die ook wel werkbijen worden genoemd.  

Ben je op zoek naar een bepaald product dat gemaakt is met honing? Dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Bekijk online het geweldige assortiment of breng een bezoek aan de fysieke winkel in Kootwijkerbroek. Heb je een vraag over een bepaald product, neem dan contact op met de klantenservice.  

https://www.honingonline.nl/product-categorie/propolis-gezondheid/