Wat zijn de beste maaltijdvervangers?
Gouden-tip

Ben je aan het afvallen of ben je op een bepaald dieet? Het kan vervelend zijn om handmatig of in een app iedere maaltijd bij te houden met het aantal calorieën erbij. Dit is veel werk en je moet telkens nadenken over wat je gaat eten. Een maaltijdvervanger kan hiervoor de oplossing zijn, maar wat zijn nou de beste maaltijdvervangers?

Goede maaltijdvervangers zijn rijk aan eiwitten en vezels maar laag in koolhydraten en vet.  Door eiwitten heb je namelijk snel en langer een vol gevoel. Zo krijg je minder snel trek en beperk je je calorie inname. Eiwitten zijn goed voor je spieren en voor verbranding. Zo behoud je je spieren, ook als je wil afvallen. Vezels zijn ook belangrijke voedingsbronnen. Bij het kiezen van een maaltijdvervanger is het ook belangrijk dat er veel vezels in zitten. Daardoor krijg je ook een verzadigd gevoel en ze zorgen ervoor dat je spijsvertering goed op gang komt. 

Ben je van plan om je ontbijt of lunch te vervangen met een maaltijdshake, maar weet niet niet welke vorm het beste is? De meest voorkomende maaltijdvervangers zijn repen en shakes. Repen kun je makkelijk meenemen maar shakes bevatten meestal meer eiwitten, waardoor shakes vaak beter zijn als maaltijdvervanger. Let echter wel op het suikergehalte, het liefst neem je een shake zonder of met heel weinig suiker. Je wilt immers afvallen en suiker stimuleert de aanmaak van insuline in je lichaam. Dit verstoort je hormoonhuishouding en je bloedsuikerspiegel, hierdoor ga je sneller snacken.

Vervang makkelijk je maaltijd met een shake van Vitaminfood, met de maatschep krijg je precies de juiste hoeveelheid eiwitten en calorieën binnen. Je kan er zelf voor kiezen om het te mengen met water, melk, kokosmelk of yoghurt. Kies een smaak naar jouw keuze en je weet zeker dat je de juiste voeding binnen krijgt. 

 

About

Posted on april 28, 2021, 5:33 pm By
Categories: Bedrijven