Gouden Tip
Image default
Bedrijven

Wat zijn factureerbare uren en hoe werkt het?

Werk je in je bedrijf met veel klanten? Of wil je graag meer overzicht en handigheid krijgen in je administratie? Iedere ondernemer is verplicht  een administratie bij te houden. Voor veel ondernemers is de boekhouding iets vervelends dat ze graag uitstellen. Je zult als ondernemer vast wel eens van factureerbare uren hebben gehoord. Maar hoe werken deze precies en hoe kun je deze het beste berekenen? Hieronder zullen een aantal tips gegeven worden!

Wat zijn het?

Declarabele uren zijn alle uren die je doet dat je aan het werk bent en die je rechtstreeks aan je klanten kunt doorgeven. Hierdoor vind je alleen declarabele uren op facturen voor klanten. Declarabele uren zijn werkuren die direct gerelateerd zijn aan je klanten. Dit is exclusief de uren die zijn besteed aan verkoop- of managementactiviteiten. Dit worden niet-aanmeldbare uren genoemd.

Op de factuur geef je de declarabele uren aan, met een korte toelichting. Zo weet de klant waar je mee bezig bent en dit komt ook de klantrelatie ten goede. Als je maar een bepaald aantal uren invult, des te groter de kans op te late betaling, omdat er wellicht vragen zullen ontstaan door je klanten.

Hoe kun je ze berekenen?

Bereken het aantal declarabele uren per jaar, na aftrek van feestdagen, wettelijke feestdagen, ziekte en algemene kosten zoals beheer en acquisitie. Zo bereken je hoeveel uur per jaar jij als ondernemer betaald mag werken. Het is voor jou als ondernemer daarom extra belangrijk om je eigen uren optellen en bij te houden. Door dit bij te houden en je uiteindelijke uren optellen ben je zelf altijd goed op de hoogte van hoeveel uur je betaald moet worden. Bovendien zullen je eigen klanten ook hun eigen uren optellen, dus het is altijd handig om dit ook zelf te doen.

Wil je weten hoeveel netto besteedbaar inkomen je zou hebben overgehouden als zelfstandige, zelfstandige of zelfstandige als je deze uren zou kunnen aangeven? Bereken dan het netto inkomen van zzp’ers!

https://keeping.nl/gewerkte-uren-bijhouden-berekenen