Gouden Tip
Image default
Huishoudelijk

Waterontharder magneet

Heb je veel last van witte aanslagen op je huishoudelijke apparatuur? Of kun je door de witte laag bijna niet meer door de deurtjes van de douche kijken? Dan is de kans groot dat je in een gebied woont met hard water. Dit wilt zeggen dat er veel kalk in je water zit. Kalk is erg slecht voor je apparatuur. Het gaat sneller kapot en daarnaast dien je je apparaten vaak schoon te maken om van de kalklaag af te komen. Gelukkig is hier een oplossing voor. Een waterontharder met magneet zorgt er voor dat de kalk uit je water gehaald wordt. Geen witte aanslag meer dus!

Hoe werkt de waterontharder magneet?

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Je hoeft geen ervaren klusser te zijn om een waterontharder magneet te installeren. Je zet de magneet simpelweg op je leiding en klaar is kees. Ja, zo makkelijk is het. De magneet trekt de kalk als het ware uit je water en zorgt dat de witte aanslag geen kans meer krijgt. Ook je CV ketel zal hier blij mee zijn. Deze zal minder storingen geven want de kalk kan de ketel aantasten. Op deze manier gaat je ketel ook langer mee. Doordat kalk geen kans meer krijgt zal je dit ook merken aan je energierekening.

Soorten waterontharders

Naast de waterontharder magneet heb je ook nog de traditionele waterontharder. Deze komt met een tank. Het verschil zit het voornamelijk in de prijs, de werking en de installatie. Een water ontharder met magneet is veel eenvoudiger in gebruik. Je hebt geen speciale kennis nodig. Ook is de waterontharder magneet een stuk goedkoper in aanschaf. Dus twijfel je nog? Probeer dan eerst eens de magneet versie. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

https://www.tx5000waterontharder.nl/waterontharder-magneet/

Gerelateerde artikelen

Een elektrische cv heeft zo zijn voordelen…

Kwaliteits elektrische boilers met een langere levensduur

Tips voor een betere nachtrust