Gouden Tip
Image default
Eten en drinken

Welk kerstmenu staat er bij jou op tafel?

De feestdagen staan weer snel voor de deur, wat doe jij met het kerstmenu? Het ligt eraan wie dat er komen natuurlijk. Sommige mensen willen er juist erg veel tijd aan besteden en houden er van om uren in de keuken te staan. Maar het kan ook zijn dat het jou teveel stress geeft en dat jij daarom liever iets gaat bestellen of ruim op tijd klaar kunt maken. Er zijn veel gerechten waar je al een of twee dagen eerder aan kunt beginnen en dan kun je het klaarzetten voor zover het kan. Op de dag zelf hoef je het dan vaak alleen nog op te warmen. Dit is een stuk eenvoudiger en zo kun jij zelf ook wat meer genieten van de feestdagen. Doe daarom ook wat voor jou goed voelt en neem de tijd om na te gaan wat jij met de feestdagen wil doen en dus ook met het kerstmenu.

Wat staat er op het kerstmenu?

Veel mensen denken aan lekker eten met de feestdagen maar waar denk jij aan als het over het kerstmenu gaat? Doe je liever gewoon eenvoudig zodat je geen uren in de keuken hoeft te staan? Laat je het bezorgen of wat ga je doen? Stel eens je eigen menu voor kerst samen en dan kun jij het allemaal al ruim van tevoren regelen. Het kan ook zijn dat iedereen wat maakt van het menu, de een het voorgerecht, de ander het hoofdgerecht en nog iemand anders een nagerecht. Dit is een leuke taakverdeling en zo is het voor niemand teveel. Zo geniet je ook echt van het moment samen en hoef je niet allemaal op de dag zelf nog uren in de keuken te staan. 

Stel je eigen kerstmenu samen

Je gaat het eens op je gemak vaststellen, waar bestaat jouw ideale menu uit? Eerst een salade, of soep en brood? Misschien een pasteitje? Je kunt het allemaal zelf bedenken en dan op het kerstmenu zetten zodat anderen zien wat er wordt gemaakt. Het gaat er om dat je op het moment zelf samen kunt zijn en tijd hebt voor elkaar. Een hapje en een drankje, een spelletje doen misschien en mooie herinneringen oproepen. Het is echt een fijne tijd van het jaar waarin veel mensen elkaar echt opzoeken. Maar in de avond vind je het vaak ook fijn om even tot jezelf te komen of wat met je eigen partner of gezin te doen. Sluit de dag dan af met een mooie film en dan heb jij echt een mooie dag gehad samen. 

Voor hoeveel personen een kerstmenu samenstellen?

Het is goed om te weten hoeveel mensen er komen eten, van daaruit kun je namelijk alles neerzetten en boodschappen doen. Je wil namelijk een goed kerstmenu op tafel serveren aan je gasten. Als je weet wie er komen beginnen de voorbereidingen in je hoofd toch al! Stel het daarom op tijd vast en dan kun je je voorbereiden, wat ook rust geeft.