Gouden Tip
Image default
Bedrijven

Zo biedt je kwalitatieve koffie aan voor je werknemers

De Nederlandse bevolking is gek op koffie en ook op het werk wordt het veel gedronken. Even een koffierondje tijdens het 10-uurtje of tijdens een vergadering. Koffie verbindt en daarbij is het van belang dat je je werknemers kan voorzien van lekkere koffie. Hoe zorg je ervoor dat je als werkgever kwaliteitskoffie kan aanbieden aan je werknemers of gasten? Zijn er manieren om je de koffiebonen te bewaren en welke melk moet je gebruiken? In dit artikel lees je meer over het zetten van kwalitatieve koffie.

Kopen van koffiebonen

Op het werk staan tegenwoordig volautomaten die allerlei typen koffie kunnen zetten. Deze vul je met koffiebonen, welke het apparaat dan zelf maalt. Misschien ben je er al bekend mee, maar er zijn verschillende soorten koffiebonen die allemaal een ander soort smaakprofiel hebben. In de hoofdlijn heb je bonen afkomstig van de Arabica en de Robusta plant. Om te voorzien aan de smaakbehoeften van (bijna) al je werknemers is de perfecte kwaliteitskoffie afkomstig van de Arabica plant. Deze smaakt verfijnder van smaak met zowel zachte en zoete tonen.  

Ook al is de smaak natuurlijk subjectief, blijkt dat de Nederlandse smaak van koffie neigt naar koffie die afkomstig is uit de regio Indonesië en Brazilië.

Type water voor je koffieapparaat

Water is natuurlijk een van de belangrijkste ingrediënten van je koffie. Zonder erover na te denken zetten we de kraan aan en vullen we het reservoir met kraanwater. Let wel op dat het water niet te heet is. Ook is het zo dat zacht water beter is voor je apparaat. Wanneer je op jouw kantoor kwaliteitskoffie wil aanbieden, zul je dus ook moeten letten op het water. Het is namelijk zo, dat in delen van Zuid-Limburg en Twente sprake is van zeer hard water.

Melk voor in je koffie

Tegenwoordig worden op veel werkplekken al speciale soorten koffie aangeboden, zoals een Cappuccino en Latte Macchiato. Voor dit soort koffies heb je een melkopschuimer nodig, of een koffiezetapparaat met een melkreservoir. Gebruik hiervoor volle melk, omdat deze een hoger vet- en eiwitpercentage heet. Er bestaat ook een zogeheten cappuccinomelk, maar deze is in verhouding tot de volle melk duurder.

https://medellinsecret.nl/specialty-coffee