De ervaringen die je als band meemaakt

Denk eens aan de plekken waar de gekste dingen gebeuren of gebeurd zijn in jouw leven, wat was de meest voorkomende locatie? Feesten, festivals en bars komen dan toch het vaakst langs. Want wanneer mensen een drankje ophebben, dan gaan mensen lossen om met de sociale barrières en durven ze meer. Hoe vaak, al dan niet jijzelf, ben je iemand tegengekomen die bijvoorbeeld in een K3 outfit zich het laplazarus in heeft gedronken en alleen maar stennis aan het schoppen is in de kroeg? Voor de gemiddelde persoon die op stap is geweest, is dit herkenbaar. Maar stel je eens voor hoe het is als je in een band zit, bij voorkeur een feestband, om dan elke avond weer in de kroeg te staan en alles mee te maken?

Velen zouden zeggen dat dat erg leuk is, maar om elke keer weer te moeten dealen met zatte mensen die nergens meer van snappen, is niet het leukste wat er is. Zit je bijvoorbeeld in het midden van een optreden en dan vliegt er ineens een biertje naar je hoofd of recht door de drums heen. Dan kijk je wel eventjes anders tegenover je publiek. Dan moet je daarnaast ook meenemen dat wanneer jij uitgaat, het één à twee avonden per week zijn, maar als bandlid sta je er bijna altijd. Ook online moeten sommige bands het wel bekopen. Bij artiesten zoals Dotan loopt het zelfs al uit dat er een nepverhaal op het internet rondging over hoe lief Dotan was voor een doodziek jongetje die op zijn concert was geweest. Nadat het mooie verhaal veelvuldig positief in het nieuws was geweest, werd het bekend dat dit een verzonnen verhaal is door mensen op het internet. Diezelfde mensen trokken hun praktijken daarna ook nog door naar foutieve aanpassingen op Wikipedia. Het leven is niet makkelijk als je bekend bent.

Zo valt er te zien dat het leven van een artiest of band niet altijd fijn is, maar als je een sterke ruggengraat hebt voor de publieke opinie, dan moet je jezelf er doorheen kunnen slaan!

About

Posted on maart 23, 2021, 2:16 pm By
Categories: Entertainment