Gouden Tip
Image default
Entertainment

Silent disco huren of kopen?

Silent disco is in recente jaren steeds populairder aan het worden. De muziek hoort men niet via luidsprekers, maar via koptelefoons, waardoor de geluidsoverlast een stuk minder wordt. Ook biedt silent disco de mogelijkheid om meerdere kanalen in te stellen. Hierdoor is er voor iedereen wel wat leuks te horen. Ideaal dus, vandaar ook niet zo gek dat silent disco populair aan het worden is. Maar de koptelefoons huren of toch maar kopen, welke optie is beter?

 

Silent disco koptelefoons zijn niet goedkoop. Voor 1.200 euro heb je een redelijke starterpakket met een zender, de nodige kabels en 25 koptelefoons. In vergelijking kan je vaak 25 koptelefoons ook huren voor een prijs rond de honderd euro. Dat scheelt een hoop geld. Al ben je dus van plan om regelmatig met de silent disco koptelefoons te feesten is het inderdaad een goedkoper alternatief om deze dan aan te schaffen. Gebruik je ze namelijk meer dan twaalf keer dan haal je jouw geld al uit de aankoop. Het is dus in principe een kwestie van hoe vaak je de silent disco koptelefoons van plan bent te gebruiken. Als je ze regelmatig gebruikt, bijvoorbeeld als studentenvereniging, dan is het zeker aan te raden om de koptelefoons te kopen.

 

Een ander aspect wat onthouden moet worden bij deze overweging is de nodige ruimte. 20 koptelefoons is fijn om te hebben, maar voor de redelijk grote evenementen zit je toch al snel aan minimaal 200 koptelefoons te denken. Deze koptelefoons ergens opbergen kan dan ook nog wel een uitdaging zijn. Mocht je dus een groot evenement organiseren, maar je hebt de opslagruimte niet, dan is het zeker een goed idee om de koptelefoons gewoon te huren. Dat scheelt namelijk weer opslag op de lange termijn. 

 

In het kort zijn er dus twee belangrijke aspecten om rekening mee te houden met de afweging of je silent disco koptelefoons wilt kopen of liever wilt huren. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is hoe vaak je van plan bent de silent disco koptelefoons te gebruiken. Als het antwoord hierop ‘vaak’ is, dan stel je jezelf de tweede vraag: Heb je de opslagruimte voor de koptelefoons? Als je hier ook ‘ja’ op kan antwoorden, dan kan je het beste de koptelefoons kopen. Zo niet, dan kan je het best gewoon lekker de koptelefoons huren.

 

Gerelateerde artikelen

Bang & Olufsen luidsprekers kopen

Samenwerken in teams

Duitse zangers