Gouden Tip
Image default
Entertainment

Hoe zet jij een snelle tijd neer in een escaperoom? Een aantal tips!

Zo’n tien jaar geleden waren ze er opeens, escaperooms: vaak zijn escaperooms ruimtes waar jij met een groepje ‘opgesloten’ zit. Door middel van het oplossen van puzzels, het zoeken naar spullen en het kraken van codes kun je uiteindelijke uit de escaperoom ontsnappen. Stonden de eerste escaperooms nog in de grote steden, tegenwoordig hoef je voor een Escape Room Twente en de Achterhoek niet meer te verlaten. Sommige boerderijen bieden tegenwoordig zelfs escaperooms aan, compleet met een boeren- of plattelandsthema. Maar hoe kun je het beste uit een escaperoom ontsnappen? Hoe je zo’n escaperoom zo handig mogelijk aanpakt, lees je in dit artikel.

Communicatie is het belangrijkst: praten en luisteren

Waarom is de escaperoom zo’n populair uitje geworden? Waarschijnlijk omdat je het met een groepje moet spelen; fijn voor vriendendagen en teambuilding bijeenkomsten. Wanneer je een escaperoom op wilt lossen, is goede communicatie dan ook belangrijk. Blijf rustig, vraag om hulp wanneer je een puzzel niet kunt oplossen. Wanneer je iets gevonden hebt, communiceer dat dan helder en duidelijk naar je team. Zorg ook voor een goede taakverdeling: duik niet met z’n allen op dezelfde puzzel. Goede communicatie is dus ontzettend belangrijk. Ook belangrijk bij communicatie: luisteren. Luister goed naar wat een ander zegt.

Pak op tijd de hint wanneer je er even niet meer uitkomt

Veel escaperooms bieden de mogelijkheid om een hint te krijgen. Is het nemen van een hint een goed idee? kort gezegd: ja. Hoewel een hint vragen een invloed kan hebben op je score, kan de tijdsschade bij het niet vragen van een hint groter zijn. Zit je dus helemaal vast, ga dan niet in paniek nog eens alles doorlopen, maar durf gewoon die hint te gebruiken! Veel escaperooms vertellen een verhaal bij het doorlopen van de room, probeer dit verhaal goed te volgen, al vanaf de eerste minuut. Vaak zitten hints en clues verstopt in de introductie. Uit de room ontsnapt? Van harte gefeliciteerd!

https://escaperoomhoftelangelo.nl