Wie is Rolf Sánchez?

In 2011 deed Rolf mee aan de Nederlandse X-Factor en werd bekend bij het publiek. Vooral het nummer Yo No Se Mañana was sensationeel. Het tv-programma bracht hem echter niet genoeg invloed, dus besloot hij naar zijn land van herkomst te gaan: de Dominicaanse Republiek. Deze beslissing deed hem geen pijn, want zijn reputatie is sindsdien exponentieel gegroeid. Zijn eerste single Ave Maria werd uitgebracht in Nederland en ook uitgebracht in Sony Benelux.

 

Met zijn verhuizing naar Miami in 2016 zette hij de eerste stap in de Verenigde Staten, gevolgd door platencontracten. Na het tekenen van een contract met Sony, een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld, volgde een reeks hits de ene na de andere op, te beginnen met de plaat Por Si No Te Vuelvo A Ver. Dit nummer stond op de eerste plaats in de Billboard Latin America Top 100-lijst en verhoogde het aantal reserveringen. Dit zorgt ervoor dat Rolf zijn podiumervaring kan blijven perfectioneren. 

Hij werd een hit in het buitenland

Maar dit hield niet op. Het nummer Que se Siente stond opnieuw bovenaan de Amerikaanse hitlijsten. Maar het in januari 2017 uitgebrachte nummer Vas Estender staat maar liefst 12 weken op de billboard-hitlijsten. Hierdoor kon hij de studio in met sterproducers uit de Latin-muziekindustrie, die hits maakten van Pitbull, Mark Anthony en Prince Royce.

Rolf’s stem weerklinkt nu over de hele wereld, in combinatie met zijn briljante glimlach en enthousiasme, maakte een blijvende indruk op het publiek. Rolf’s positie op het podium werd benadrukt toen hij in 2015 werd uitgeroepen tot de Lo Nuestro Award’s Annual Revelation. 

Hoewel hij het grootste deel van zijn tijd aan de andere kant van de oceaan doorbrengt, onderhoudt hij altijd kort contact met Nederland en leert hij ons graag de kneepjes van het Latijnse vak. RTL Late Night nodigde hem in 2017 als een echte kenner uit om uit te leggen hoe Reggae tot stand kwam nadat de zomerhit Despacito de wereld rondreisde.

Rolf zorgde er in zijn eentje voor dat ook Nederland enthousiast begon te raken over Latin muziek, zoals de release van het album “Voy a Bailar” eind 2017 evenals de uitgelichte albums van Boef en A​li B en de hit “Pa Olvidarte in 2019”. Met Emma Heesters.

About

Posted on juni 22, 2021, 8:59 am By
Categories: Entertainment