Het drinken van rode bietensap

Bieten zijn een bescheiden kleine wortel die veel zoete en aardse goedheid bevat. Zowel rode als gouden bieten zitten vol vitaminen, mineralen, vezels en betalainkjes (ook bekend als fytochemische pigmenten). Deze natuurlijke verbindingen geven bieten hun levendige rode of geel-oranje tint. Sap van rode bieten is bijvoorbeeld een uitstekende bron van vitamine C en B6, samen met foliumzuur, ijzer, kalium en mangaan. Het bevat ook ongeveer 20% suiker en is rijk aan nitraten.

Rode bietensap is de laatste jaren zo populair geworden dat het nu zelfs in de meeste supermarkten verkrijgbaar is. Er zijn veel gezondheidsvoordelen van rode bietensap. Laten we de eigenschappen ervan eens nader bekijken:

Hoe wordt het gemaakt?

Wat zijn de voordelen van rode bietensap? De felroze vloeistof wordt geproduceerd uit de wortels van de bietenplant. De wortels van de rode bietenplant worden geperst om dit sap te maken, terwijl gewoon bietensap wordt gemaakt van de bladeren. Het is een populair ingrediënt in voedingsmiddelen en dranken, zoals yoghurt, desserts, ijs en zelfs kaas, naast zijn functie als natuurlijke kleurstof. Sap van rode bieten is een zeer voedzame drank, en kan worden gebruikt als natuurlijke kleurstof voor levensmiddelen. Er zitten antioxidanten en ontstekingsremmers in betalaïnen, die in grote hoeveelheden voorkomen in bietensap. Gewoon bietensap heeft minder gezondheidsvoordelen en minder betalaïnen.

Hoe maak je thuis rode bietensap?

Om thuis rode bietensap te maken heb je bieten, een blender en een sapcentrifuge nodig. Was eerst de bieten en verwijder de bovenkant en de staart. Doe de bieten vervolgens in een blender met een kopje water en mix tot de bieten volledig gepureerd zijn en het mengsel glad is. Als je klaar bent met mixen, kun je het mengsel zeven om alle resterende vezels of stukjes biet te verwijderen. Je kunt het mengsel nu in een sapcentrifuge doen en het sap eruit persen. Je kunt het sap in een glazen pot bewaren en binnen twee dagen consumeren. Je kunt rode bieten ook mengen met water, citroensap en een beetje suiker om een heerlijke, gezonde en voedzame smoothie te maken. Je kunt ook enkele andere gezonde ingrediënten toevoegen, zoals amandelen, melk, pindakaas en haver.

Slotwoorden

Sap van rode bieten is een van de gezondste en meest voedingsrijke dranken die je kunt drinken. Het is een uitstekende bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het regelmatig drinken van rode bietensap is goed voor je hart, immuunsysteem en huid, en bevordert een gezonde bloedsuikerspiegel. Deze heerlijke drank kan op verschillende manieren worden gedronken, waaronder in smoothies en sap. Sapje maakt gezonde sapjes zoals rode bietensap, lees hier hoe het werkt. 

https://www.sap.je/

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Gouden-tip.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Reset je lichaam met een detox kuur 1 dag

Voel je je de laatste tijd wat minder energiek of heb je het gevoel dat je lichaam wel een kleine reset kan gebruiken? Een detox kuur 1 dag biedt de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een snelle, maar effectieve manier om hun lichaam te ondersteunen bij het natuurlijke reinigingsproces. Deze eendaagse kuur is speciaal ontworpen voor beginners of voor diegenen die na een periode van overdaad hun lichaam snel weer in balans willen brengen. Wat houdt een detox kuur 1 dag precies in? Een eendaagse reinigingskuur is een zorgvuldig samengesteld programma dat bedoeld is om je lichaam te ondersteunen bij het ontgiften. Gedurende de dag vervang je vaste voeding door zes voedingsrijke groentesappen, gezondheidsshots, cafeïnevrije cichoreikoffie en detox thee. Deze combinatie is gericht op het ondersteunen van de natuurlijke reinigingsprocessen van het lichaam, met name de lever. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken

Gepubliceerd door Gouden Tip.nl