Gouden Tip
Image default
Vervoer en transport

Thalys: in 3 uur van Amsterdam naar hartje Parijs

Sneller dan het vliegtuig vanuit Amsterdam naar Parijs? Dat kan met de Thalys, de supersnelle internationale HSL trein van Amsterdam en Rotterdam naar Parijs. Deze supertrein rijdt in iets meer dan 3 uur vanuit Amsterdam naar hartje Parijs. Dat is bijna nog sneller dan het vliegtuig, zeker als je bedenkt dat je in het centrum van Parijs uitstapt en zo naar de Eifeltoren, het Louvre of Montmarte gaat!

Trein naar Parijs

Wat is Thalys? Thalys is de trein naar Parijs en de naam van deze internationale hogesnelheids trein. Deze trein rijdt door Nederland en Belgie naar Parijs, waar je aankomt op Gare du Nord. Doordat Thalys met maar liefst 300 km/h door het landschap scheurt sta je in no-time in Parijs en je verdoet onderweg geen tijd aan vertragingen of in- en uitchecken.

Aan boord van een Thalys kun je gewoon rondlopen en eten en drinken. Ook kun je wat te eten of drinken kopen aan boord, en gebruik maken van de kosteloze wifi in de trein. Je zult dus uitgerust aankomen in Parijs, of het nu voor een zakentrip is of voor een romantisch weekend weg. En de ingewikkelde ringweg van Parijs kun je lekker overslaan. In Parijs zelf kun je natuurlijk gewoon de metro en het andere openbaar vervoer gebruiken in de stad.

Tickets voor de Thalys naar Parijs zoeken

Treintickets voor de Thalys naar Parijs starten al vanaf ongeveer 35 euro, haast geen geld eigenlijk. Dat is wel voor een enkele reis. Je moet wel op tijd je tickets boeken, aangezien ze steeds iets duurder worden. Vroeg boeken loont dus hier want dan zijn je treinkaartjes veel goedkoper, slim dus om te doen!

Afhankelijk van het comfort en de mate van luxe kun je in eerste of tweede klas reizen. Internet is altijd gratis en inbegrepen, in de eerste klasse krijg je ook een gratis maaltijd in de trein. En de stoelen zijn ook wat ruimer in de eerste klas wat natuurlijk belangrijk kan zijn. Bagage kun je altijd gratis meenemen en je hoeft er niets extra’s voor te betalen zoals in het vliegtuig.

Wanneer stap jij in de trein naar de stad van de liefde?

https://www.rijdendetreinen.nl/internationaal/trein-naar-parijs