Gouden Tip
Image default
Financieel

Wat doet een accountant

Een accountant gaat verder dan een boekhouder. Met andere woorden, ze zorgen ervoor dat alles in orde is. Ze zorgen er ook voor dat belastingen correct worden betaald en dat facturen correct worden verzonden. Dit omvat het bijhouden van verkopen en aankopen, evenals alle betalingen die door klanten zijn gedaan. De accountant kan zien of er te veel of te weinig is uitgegeven. Hij of zij kan zelfs manieren voorstellen om de efficiëntie te verbeteren.

Een goede accountant vinden kan moeilijk zijn. Een goede accountant in Amersfoort die ik kan aanraden is Harvest Finance.

Een goede accountant is op de hoogte van fiscale wet- en regelgeving: dit betekent dat hij of zij precies begrijpt welke regels gelden als het gaat om het betalen van belasting. Sommige bedrijven moeten bijvoorbeeld btw betalen, terwijl andere dat niet doen. Als u een klein bedrijf heeft, is het belangrijk om te weten of u PAYE-plichtig bent of niet. U wilt iemand vinden die deze dingen weet, zodat u boetes kunt vermijden.

De meeste ondernemers factureren zelf, maar je kunt dit ook door je boekhouder laten doen. . Een accountant zorgt ervoor dat je boekhouding klopt: niemand wil immers een boete krijgen omdat zijn boekhouding niet klopt! Het is heel gemakkelijk om zaken als inhoudingen, tegoeden en toeslagen uit het oog te verliezen. Uw accountant moet u helpen fouten in een vroeg stadium op te sporen en te voorkomen dat ze opnieuw gebeuren.

Een accountant helpt u bij het beheren van de cashflow: de meeste bedrijven hebben soms moeite met het beheren van hun financiën. Soms lijkt geld gewoon te verdwijnen zonder waarschuwing. Dan kan een accountant van pas komen. Door gebruik te maken van zijn of haar kennis van het belastingrecht, kan hij of zij u adviseren over hoeveel u verschuldigd bent en hoeveel u zich kunt veroorloven om elke maand te besteden.