Gouden Tip
Image default
Zorg

Wat moet ik regelen voor mijn zwangerschap?

Zwanger zijn is een ongelooflijk leuke ervaring, maar het brengt ook veel geregel met zich mee. Want, als je nog nooit zwanger bent geweest, hoe weet je dan wat je allemaal moet regelen voordat het kind geboren is? Aangezien de zwangerschap uit verschillende maanden bestaat, hoef je niet alles in een keer te regelen. In deze blog wordt je uitgelegd wat voor belangrijke stappen je onderneemt als je een kind krijgt, in chronologische volgorde. Zo kan jij je makkelijker focussen op het zwangerschaps plezier. 

Regel een verloskundige

Een eerste belangrijke stap om te maken na het horen van je zwangerschap, is het zoeken van een verloskundige. De verloskundige zal jou helpen door je zwangerschap heen, waarbij je echo’s kan laten maken om naar je baby te kijken en allerlei vragen kunt stellen. De verloskundige wordt echt jouw steun en toeverlaat, en het is dus belangrijk dat je je bij de praktijk op je gemak voelt. Ook zal je moeten kijken naar een verloskundigenpraktijk dicht bij jou in de buurt, bijvoorbeeld een verloskundige in Amsterdam oost. Na deze eerste stap zal je zien dat de rest steeds makkelijker gaat: dit is echt de basis.

Verander je zorgverzekering

Een volgende tip is het veranderen van je zorgverzekering. Er komen verschillende kosten kijken bij het zwanger zijn, en het is fijn als deze kosten (deels) worden gedekt door de zorgverzekering. De verzekering die je normaal hebt hebben deze functies namelijk niet nodig. Je kunt altijd naar je eigen zorgverzekeraar bellen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ook kun je switchen naar een andere verzekeraar die naar jouw idee meer geschikt is voor je huidige situatie. 

Zwangerschapsverlof

Wat later in de tijd wordt het dan toch echt tijd om zwangerschapsverlof te regelen. De kans is aanwezig dat je graag door zou willen werken, of misschien heb je het gevoel dat je de verlof nog helemaal niet nodig hebt. Toch is het een goed idee om de rust te nemen die je verdient. Niet alleen fysiek maar ook mentaal kan het zwaar worden om zwanger te zijn en hard te moeten werken. Jij en je kind verdienen allebei de volledige aandacht en verwennerij. 

 

Gerelateerde artikelen

Waarom zou je kiezen voor acupunctuur in Breda?

Aandachtspunten bij het kiezen van je zorgverzekering

Zorgverzekering 2021