Gouden Tip
Image default
Bedrijven

Wat te doen bij verschillende soorten afval?

Niet iedereen weet wat gemengd afval is of wat je er onder zou moeten verstaan. Als je gaat verhuizen of verbouwen bijvoorbeeld, kom je in aanraking met allerlei soorten afval. Je kunt dit afval niet zomaar weggooien. Je dient het afval in een daarvoor bestemde afvalcontainer te stoppen. Wat in welke container hoort, is ook regelmatig voer voor discussie. Het beste is om van tevoren grondig uit te zoeken wat er dient te gebeuren met alle soorten afval. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Allerlei afvalcontainers huren

Erkende bedrijven zoals Van Leeuwen containers, zorgen voor de huur van verschillende soorten afvalcontainers. Voor elke afvalsoort heb je eigenlijk een andere afvalcontainer nodig. Gemengd afval is sloop- en bouwafval. Je moet hierbij denken aan radiatoren, isolatiematerialen en metalen onder andere. Gemengd afval gaat in een gemengde afvalcontainer. Komen er tijdens een verbouwing allerlei soorten puin en materiaal vrij? Huur dan een bouwcontainer bijvoorbeeld. Er zijn ook containers waar je grofvuil in kwijt kunt. Materialen als kunststof, papier, glas en gips vallen allemaal onder grofvuil. Allerlei aparte containers huren is een goed idee, maar idealiter is één container waar je gemengd afval in stopt het beste. Dit zou je dus prima bij onder andere Van Leeuwen containers kunnen doen. Neem contact op met ze om het een en ander te bespreken.

Afvalsoorten die niet bij elkaar gegooid mogen worden

Een gemengde container voor al je afval is wel zo makkelijk als je aan het klussen of verbouwen bent. In sommige gevallen gaat dit echter niet zo eenvoudig. Je hebt dan te maken met allerlei afvalstoffen die niet bij elkaar gegooid mogen worden. Zo kun je te maken hebben met zeer chemische afvalstoffen of asbest bijvoorbeeld. Tevens zijn sommige afvalsoorten, zoals dakleer, erg vervuilend. Afval zoals grond kan bovendien problematisch zijn als je wilt gaan sorteren. Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden dus.

Afval op een correcte manier scheiden

Het is de bedoeling dat afval op een juiste manier wordt gescheiden. Dit bevordert het proces van recyclen. In een gemengde container kan afval uitstekend gerecycled worden, maar dit proces verloopt wat ingewikkelder. De grote delen worden er eerst uitgehaald. Hierna worden de kleine delen afval gesorteerd. Alle metalen worden verwijderd. Bovendien worden hout, plasticafval en papierafval gescheiden én later handmatig gescheiden.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe werken barcodes

Outplacement

Hoe vind je de schoenen die het best bij jouw outfit passen?