Gouden Tip
Image default
Electronica en Computers

Windows 10 home kopen en jouw pc up to date

Wie een pc heeft waarvan de Windows variant niet meer kan ondersteund worden kan maar beter Windows 10 home kopen. De reden hiervan is heel simpel. Microsoft heeft besloten om de oudere Windows varianten dan Windows 7 niet meer te ondersteunen. Wanneer de ondersteuning stopt wordt er geen beveiliging meer afgegeven, en bovendien zal jouw pc er traag van worden. Het is dan ook maar goed om bij een oudere variant van Windows een nieuwere aan te schaffen. Een ondersteunde pc is immers een snelle en een veilige pc.

De staat van jouw pc analyseren

Voordat je Windows 10 home gaat aanschaffen zal je eerst de staat van jouw pc moeten analyseren. Kijk vooral of de pc zodanig beschadigde drivers heeft dat er een heel nieuwe formattering moet plaatsvinden. In dat geval zal je namelijk een Windows 10 home retail moeten kopen. Gaat het echter slechts om een update van een eerdere Windows  variant die nog wordt ondersteund zoals Windows 8.1, dan kan je beter een Windows 10 home OEM aanschaffen. De prijs zal nogal wat uitmaken, maar je moet wel eerst kijken dat je de goede variant koopt. Bij vragen over deze keuze is daar altijd de helpdesk en de online community om jouw vragen aan te kunnen stellen.

Windows zonder doosje

Ga je de Windows 10 kopen, dan moet je er goed op letten dat het enkel gaat om de key die in het doosje zit. Je kan er dus voor kiezen om een losse code aan te schaffen zonder doosje. Voordeel voor jou is in dat geval dat je niet naar de winkel hoeft en dat je een lagere prijs betaalt voor de Windows 10 home variant. Bijkomend voordeel van Windows kopen met een key is bovendien dat je een goede ondersteuning krijgt van uit een gespecialiseerde helpdesk. Op die manier heb je niet het nodeloze afval, maar wel een goede Windows 10 home variant om jouw PC of laptop up to date mee te krijgen.