Gouden Tip
Image default
Bedrijven

Comfortabel blijven wonen met een rollator

Wellicht heeft u het zo lang als mogelijk geprobeerd uit te stellen, maar moet u er nu toch aan geloven. U krijgt een rollator. In eerste instantie bent u er misschien niet zo blij mee, maar een rollator kan een ontzettend handig hulpmiddel zijn om ervoor te zorgen dat u mobiel blijft. Vaak kunt u met rollator ook een stuk sneller wandelen, dan zonder een rollator. Om comfortabel te kunnen blijven wonen met een rollator zijn er vaak wel een paar aanpassingen nodig aan uw woning. Welke dat zijn leest u in deze blog.

Schuif met meubels

Het is belangrijk dat u ruimte maakt in uw woning. U moet tenslotte vrijwel overal met de rollator kunnen komen. Zorg daarom dat u met uw rollator overal tussen past en dat u goed kunt draaien op een doodlopend stuk.

Drempelhulpen

Drempelhulpen kunnen een uitkomst zijn bij hoogteverschillen in uw woning. Drempelhulpen zijn gemakkelijk te bevestigen. Vaak zijn de drempels in huis vrij laag. Een beugel aan de muur voor extra houvast kan hier al voldoende zijn. Drempelhulpen bieden vooral een uitkomst bij de drempels aan de voor- en achterzijde van uw woning. Op deze manier kunt u gemakkelijk uw woning in en uit met uw rollator.

De trap

Met de rollator de trap op zit er helaas niet in. U kunt echter wel een aantal aanpassingen doen in uw woning om het traplopen gemakkelijker te maken. Zo kunt u met antislip-strips ervoor zorgen dat uw trap niet zo glad is. Ook een goede trapverlichting is erg belangrijk. Heeft u een brede trap? Dan kunt u kijken of het mogelijk is een traplift te laten instaleren. Mocht dit niet mogelijk zijn zou u kunnen overwegen een tweede leuning te laten monteren. Op deze manier kunt u zich aan beide kanten vasthouden.

https://drempelhulp.com/

Gerelateerde artikelen

Activiteitenbesluit

Skills om in je jonge jaren te leren!

De vervangingskosten van uw meterkast achterhalen