Gouden Tip
Image default
Bedrijven

Hoe kan je het best de Spaanse taal leren

Dat het leren van Spaans een goede zet is moge duidelijk zijn. Over de hele wereld wordt de taal namelijk gesproken en het is de officiële taalvan maar liefst 22 verschillende landen. Met 332 miljoen sprekers, verdeeld over de hele wereld is de kans groot dat de taal je meer dan eens van pas komt. Maar wat zijn de beste manieren om deze snelgroeiende taal tot je te nemen? 

 

Onderdompeling 

Onderdompeling is één van de effectievere methodes om een taal te leren. Als je gaat reizen of wonen in een Spaanstalig land dan verplicht je jezelf of bezig te zijn met de taal en maak je bijna automatisch de benodigde vlieguren. De eerste periode zal wel spannend en lastig zijn, maar in de praktijk blijkt dat je met een onderdompeling veruit het snelst leert. 

 

Entertainment 

Nederlanders beheersen de Engelse taal relatief goed.Dit komt doordat we veel in aanraking komen met de taal. Onze films en series worden over het algemeen niet nagesynchroniseerd en op televisie komen regelmatig Engelstalige programma’s voorbij. Precies dit principe kan je ook toepassen met de Spaanse taal. Netflix staat vol met Spaanstalige films en series. Een goede tip is ook om Spaanse ondertiteling toe te voegen bij Engels en Nederlands entertainment. Zo krijg je onbewust weer meer mee van de taal. Als je wat verder gevorderd bent, kan je starten met het lezen van (jeugd)boeken. Deze dragen enorm goed bij aan de woordenschat. 

 

Oefenen 

Wanneer je uit de boeken leert of een onlineprogramma volgt is het belangrijk om hetgeen wat je geleerd hebt, ook in de praktijk toe te passen. Doe actief mee op verschillende fora of houd gesprekken met Spaanstaligen in jouw omgeving. Weet je die niet zo snel te vinden? In Nederland wonen veel Spaanstalige expats die op hun beurt ook de Nederlandse taal willen oefenen. Kijk dus eens rond op online communities en dergelijke. 

 

Volg een cursus 

Als je snel en effectief Spaans wil leren, dan raden we een cursus Spaans aan. Tijdens de lessen maak je gebruik van bewezen methodes onder begeleiding van een professioneel docent. Ideaal voor als je bijvoorbeeld zakelijk Spaans moet leren voor je werk. Een ander voordeel van een cursus is dat het vaak gaat om leren in groepsverband. Dat betekent dus dat er in veel gevallen ruimte is om te oefenen met elkaar. Dat zorgt er dus voor dat je de taal sneller tot je neemt.  

 

Gerelateerde artikelen

Wat is de ADR en wat dient jouw organisatie te doen om zich eraan te houden?

Loodgieter spoed Amsterdam – 24/7 bereikbaar

Achteruitrijcamera voordelen