Gouden Tip
Image default
Internet

Gouden tip gebruik een VPN voor online veiligheid!

Internet is in deze tijd niet meer weg te denken. Overal willen we er gebruik van kunnen maken. Steeds meer mensen maken gebruik van een zogenaamd VPN. In dit artikel ga ik uitleggen wat een VPN is en wat de voordelen en nadelen van VPN zijn.

 

WAT IS VPN?

Maar wat is VPN? VPN is de afkorting voor Virtueel Private Network. Eigenlijk is een VPN niks anders dan een versleutelde (beveiligde) verbinding tussen jouw computer en het internet, waardoor je bijvoorbeeld veilig op openbare netwerken kan. Je kan dus veilig internetten.

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

Het grote voordeel is dat je met veel privacy kunt internetten. Hackers bijvoorbeeld. Zij kunnen niet bij je gegevens. De providers kunnen ook niet meekijken met de websites die je bezoekt. Verder heb je internationale internettoegang, waardoor je bijvoorbeeld gemakkelijk tv kunt kijken in het buitenland.

WAT ZIJN DE NADELEN?

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan het gebruik van VPN. Je internetsnelheid wordt trager, omdat alle data versleuteld moet worden dit is vooral het geval bij gratis VPN services. En ondanks de privacy en de veiligheid, ben je nooit helemaal anoniem.