Gouden Tip
Image default
Internet

Wat is een IPTV?

IPTV of Internet Protocol Television is een service die gebruikmaakt van het transmissie controleprotocol of internetprotocol. Het biedt televisieprogramma’s en ander beeldmateriaal in plaats van alleen kabel- of satelliet uitzendingen. Een IPTV-dienst wordt vaak geleverd door een serviceprovider. Het maakt gebruik van IP-netwerken om live tv-programma’s of on-demand videomateriaal uit te zenden. Een IPTV-systeem kan worden gebruikt om videocontent aan te bieden via een particulier netwerk. Een IPTV vereist extra apparatuur zoals een wifi-router of een glasvezel- en breedband internetverbinding. IPTV vereist ook een kabeltelevisie. IPTV vereist ook een kabeltelevisie. Een IPTV vervangt kabels omdat consumenten snel media willen zien. Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om illegale IPTV-sites te gebruiken, wat niet wordt aanbevolen door experts.

Hoe werkt een IPTV?

IPTV wordt vaak aangeboden op een beheerd of gespecialiseerd netwerk zoals Electro Sat. Met een particulier netwerk hebben operators meer controle over het videoverkeer in vergelijking met het openbare internet. Het heeft ook de mogelijkheid om de kwaliteit van de service, uptime en capaciteit van de IPTV te garanderen. Alle programma’s worden gelijktijdig uitgezonden in traditionele televisie bezorging. Kijkers kunnen programma’s kiezen door van televisiezender te veranderen. Een unicast IPTV-service levert slechts één programma tegelijk. De inhoud blijft op het netwerk van de internetprovider en alleen het programma dat de gebruiker kiest, wordt overgebracht naar het apparaat van de gebruiker. Een nieuwe stream wordt onmiddellijk naar de kijker van de server van de provider gestuurd wanneer een kijker van kanaal wisselt.

Hoe IPTV-streaming te starten

Het eerste dat u moet hebben, is een Android TV-box die uw kabelbox of satellietschotel zal vervangen. U moet een IPTV-applicatie downloaden als u kiest voor een standaard Android TV-box. Deze applicaties zijn de belangrijkste mediaspelers waarmee u toegang krijgt tot uw IPTV. Deze applicaties kunnen worden gedownload van de Google Play Store op uw tv-box. Je hebt een abonnement nodig om tv-programma’s te ontvangen op je Android TV-box en IPTV-app. De eerste overweging is de locatie. Er moet een provider in uw buurt zijn, zodat het niet lang duurt voordat u de stream ziet. Als u rekening houdt met de locatie van de serviceprovider, bent u verzekerd van de sterkst mogelijke verbinding vanaf uw iptv thuis. Vraag de serviceprovider ook naar de beveiliging van de IPTV die u hebt aangeschaft.