Gouden Tip
Image default
Aanbiedingen

Haartransplantatie voor vrouwen, zo werkt het

Bent u bezorgd over uw dunner wordend haar? Bent u op zoek naar een oplossing die u het vollere, dikkere haar dat u vroeger had terug kan geven? Zo ja, dan zijn haarimplantaten voor vrouwen misschien het antwoord dat u zoekt.

Wat houdt een haartransplantatie in?

Haarimplantaten zijn een vorm van chirurgie waarbij haar uit een ander deel van het hoofd wordt genomen en getransplanteerd naar de dunner wordende of kalende gebieden. Dit kan een natuurlijk ogende oplossing bieden voor vrouwen die last hebben van haaruitval.

Verschillende methodes

Er zijn twee soorten haartransplantaties: folliculaire-eenheid transplantatie (FUT) en folliculaire-eenheid extractie (FUE). FUT is de meer traditionele transplantatiemethode waarbij een strook haar van de achterkant van het hoofd wordt gehaald  en vervolgens op de gewenste plaats worden getransplanteerd.  FUE is een nieuwere transplantatiemethode waarbij afzonderlijke follikels achter uit het hoofd worden geoogst en vervolgens op de gewenste plaats worden getransplanteerd.

Zowel de FUT als de FUE hebben hun eigen voor- en nadelen. Uw chirurg kan u op basis van uw individuele geval adviseren welk type transplantatie voor u geschikt is. Beide methoden zijn effectief om de haargroei te herstellen. Welk type behandeling voor u het meest geschikt is, hangt af van de conditie van uw hoofdhuid, de ernst van uw haarverlies en uw behandeldoelen.

Na de ingreep

Haarimplantaten worden meestal poliklinisch en onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De operatie zelf neemt enkele uren in beslag, afhankelijk van het aantal grafts dat wordt getransplanteerd. De hersteltijd bedraagt doorgaans één tot twee weken.

Na de operatie duurt het enkele maanden voordat het getransplanteerde haar begint uit te groeien. Als het eenmaal is ingegroeid, blijft het haar groeien, net als uw natuurlijke haar.

Zantman Kliniek

Voor een haartransplantatie voor vrouwen, is het belangrijk dat u een plastisch chirurg raadpleegt die ervaring heeft met dit soort operaties. Zij kunnen uw individuele geval beoordelen en bepalen of haarimplantaten geschikt zijn voor u. Plan vandaag nog een consultatie bij Zantman Kliniek voor meer informatie over haarimplantaten bij vrouwen!

https://www.zantmankliniek.nl/