Gouden Tip
Image default
Dienstverlening

meterkasten buiten op straat

Je hebt vast wel eens een meterkast buiten gezien. De meterkasten op straat zijn wel anders dan de meterkasten die je in je huis hebt. De meterkasten zitten in een kleine of in een grote box meestal langs de weg in de buurt. De meterkasten hebben ook allemaal waarschuwingen op de box. Zo een waarschuwing is voor mensen die het willen gaan aanraken, want je kan jezelf elektrocuteren als je niet goed oplet. De kleine meterkasten die zijn klein omdat er weinig apparatuur in zit, maar sommige meterkasten buiten die zijn heel groot, want er zitten heel veel dingen in. Meestal is het ook heel goed beschermd, zodat het niet kapot gaat door iets zwaars en dat niemand het kapot dus kan maken.

Slot

De meterkasten hebben ook sloten op de kast, dit doen ze expres zodat mensen niet zomaar in de kast gaan en het apparaat kapot gaan maken. Zo een apparaat heb je nodig, zodat de buurt stroom kan krijgen. Wanneer die kapot is dan krijgt niemand meer stroom in de buurt en dan moet een elektricien komen om het apparaat weer te repareren. Wanneer dit bij je gebeurt dan moet je op google opzoeken welk nummer je moet gaan bellen. Het is meestal het nederlandse nummer die je moet bellen om de stroomstoringen op te lossen. 

Wat is er anders?

Een meterkast die buiten staat die moet natuurlijk anders zijn dan de meterkast dan die in je huis staat. De meterkasten van buiten zijn van een ander materiaal, want ze moeten tegen scherpe en harde dingen kunnen. Zo een meterkast die moet tegen water kunnen of geen water door het kast laten stromen. Je mag geen water in de kast krijgen, want anders gaat de groepenkast/geleider kapot en dan heeft niemand meer stroom.